Проблемът с водната криза в Радомир би се решил, ако

...
Проблемът с водната криза в Радомир би се решил, ако
Коментари Харесай

Радомир иска 40-50 л/сек. от язовир Студена

Проблемът с водната рецесия в Радомир би се решил, в случай че се подават по 40-50 л/сек. от каптаж "Врелото " на язовир "Студена ", заяви на Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на "В и К " Борислав Иванов.

Градът се зарежда от три съществени водоизточника - "Извор ", "Сиреняците " и "Опалово ". Те подават сумарно към 140 л/сек. Общината има 22 водоизточника, само че останалите са за селата, посочи Иванов. По думите му с изключение на в Радомир, не доближава водата и в селата Борнарево, Николаево, Жедна, Гълъбник и Кондофрей.

Общинският съвет в Радомир единомислещо изиска вода от Перник на съвещанието си на 30 юни. Съветниците упорстват да се възвърне статутът на помпена станция "Крапец " като авариен водоизточник, те дефинират обстановката с водата в Радомир като предаварийна.

Към момента оборудването е запечатано, според протокол от 01.12.2019 година на Басейнова дирекция "Западнобеломорски регион " - Благоевград. Днес следва среща сред общинските управления на Перник, Радомир и на "В и К ".

Кметът на Перник Станислав Владимиров  Станислав Владимиров Станислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 година в София. Завършил е междинното си обучение в изрази авансово моралната си поддръжка,но уточни, че нито от кмета, нито от Общинския съвет зависи дали Радомир ще употребява вода от язовир "Студена ".

На воден режим са жителите на високите зони на Радомир и кв. "Върба ", селата Борнарево и Николаево.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР