Проблемът с увеличението на заплатите в здравния сектор е в

...
Проблемът с увеличението на заплатите в здравния сектор е в
Коментари Харесай

Стою Стоев, ПП: Електронното здравно досие ще се въведе до 1 август

Проблемът с нарастването на заплатите в здравния бранш е в общинските лечебни заведения. Всъщност, тези лечебни заведения, които имат справедлива неспособност за погашение на тези възнграждения, ще имат опция да разполагат с по-малко нарастване на бюджета - към 15% приблизително. Това изясни в " Говори в този момент " Стою Стоев, член на Комисията по опазване на здравето от " Продължаваме промяната ".

Целта на промените е да може всички лечебни заведения да задържат медицинските си експерти и да се усъвършенства изцяло качеството на опазването на здравето, изясни той.

Основните неща, с които започваме са, въвеждане на електронното здравепазване. До 1 август ще се вкарва електронно здравно досие - всички документи, амбулаторни листове ще са в електронен формат, изясни Стоев. Целта е всеки един пациент да има елементарен достъп до опазване на здравето, добави той.

Увеличаването на заплатите е главен съставен елемент за опазване на медицинските експерти, акцентира Стоев.

Относно проблема с следващото отсрочване на електронните предписания, той съобщи, че се планува при изключителни случаи да може да се издава хартиена рецепта и на място в аптеката да може тя се цифровизира и приложи към електронното досие на пациента.

В момента имаме проблем със свръххоспитализацията. Трябва да се промени цялостната идея, като се заложи на доболничната помощ и профилактичните прегледи, изясни Стоев.

Нужно е превръщане на пирамидата, тъй че хоспитализациите да намалеят, добави депутатът.

Другата значима част от промяната е да може незабавните центрове в действително време да схващат какъв брой са свободните места за настаняване в лечебните заведения, сподели още Стоев.

Всеки ще гласоподава по съвест, ние сме свободомислещи хора, отговори той на въпроса по какъв начин от " Продължаваме промяната " ще гласоподават по тематиката за изпращане на военна помощ в Украйна.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР