Проблемът с трансплантациите е, че доста години назад този въпрос

...
Проблемът с трансплантациите е, че доста години назад този въпрос
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Очаквам скоро да станем редовен член на Евротрансплант

Проблемът с трансплантациите е, че много години обратно този въпрос не е бил предпочитан за системата. Все отново влязохме в тесни контакти с "Евротрасплант " и чакам скоро да станем постоянен член на организацията. Това съобщи в предаването Тази неделя по bTV министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

,,Болница Лозенец ще бъде преобразувана посредством вливане на новата многофункционална детска болница. Работещите все още в болничното заведение ще бъдат пренасочени към други лечебни заведения. Те ще изберат къде да работят. Ние няма да постановяваме принудително на отиване на работа в друга клиника или болница, те ще имат цялостната независимост. Също по този начин няма да има никакъв проблем за съществуването на Медицинския факултет към Софийския факултет. Студентите ще продължат да се образоват към Медицинския факултет. Базата се резервира, като те даже ще получан и нови клинични бази в други медицински университети. Самите преподаватели ще запазят своите университетски длъжности'', изясни Ананиев.

По думите му сега в болница Лозенец се прави одит на финансовото ѝ положение.

,,Състоянието ѝ не е положително по предварителни данни - има просрочени отговорности в размер на 33 милиона лв.. Работещите не бяха получавали месец-месец и половина заплати. Има много неща'', показа здравния министър.

Относно здравнице модели Ананиев съобщи, че при започване на идната година ще има решение кой здравен модел да бъде прибавен у нас, с цел да бъдат подхванати и нужните законодателни промени
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР