Проблемът с Шенген освен политически, е и криминален. Холандските служби

...
Проблемът с Шенген освен политически, е и криминален. Холандските служби
Коментари Харесай

Минчо Спасов: Холандските служби имат запис на Сретен Йосич с наш бивш премиер

Проблемът с Шенген с изключение на политически, е и престъпен. Холандските служби имат запис на Сретен Йостич с един наш някогашен министър председател. Поради това те се съмняват, че можем да бъдем благонадежден съдружник в защитата на външната граница на Европейския съюз. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ Минчо Спасов от Национална движение „Симеон Втори".

Г-н Сретен Йосич беше търсен от холандската полиция за опит за убийството на холандски служител на реда. Преди 7-8 години имаше информация, че желае да убие Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година Борисов беше подложен под защита и самият той сподели, че се усеща застрашен. Очевидно е малко страхлив, добави Спасов.

Състоянието на българската политика сега е това – жабата е глътната от щъркела, само че той не може да я преглътне, тъй като тя го държи за врата. Тази обстановка на цайтнот е нездравословна за страната, уточни той.

Ситуацията с Национална движение „Симеон Втори" може да се съпостави с притчата с песимиста, оптимиста и реалиста. Когато се зададе стихия, песимистът се хвърля в трюма на кораба и стартира да се вайка, оптимистът също влиза в трюма и стартира да се моли, а реалистът излиза на палубата и стартира да наглася платната. Изходът е лавировка, означи Минчо Спасов.

Разплитането на Гордиевия възел би трябвало да стартира от органа, който има същински пълномощия да се бори с корупцията – прокуратурата. Подкрепям всички хрумвания, които и в този момент вървят в общественото пространство за надзор над основния прокурор. Това, което би трябвало да се случи, е гражданската квота във Висш съдебен съвет да бъде " проветрена ", тя не би трябвало да бъде подвластна от прокуратурата. Защото ролата на така наречен политическа квота не е да бъде политическа, а да " проветрява " прокуратурата. Защото сега прокуратурата мирише. За това " проветрение " няма потребност от никакви конституционни промени, може да бъде осъществено и от нормално Народно заседание, сподели Спасов.

В отговор на въпрос за войната в Украйна той съобщи, че съгласно него би трябвало да оказваме помощ на Украйна с филантропична помощ, само че би трябвало да се отнасяме със боязън и почитание към Русия. Русия няма да изчезне от този свят, тя е на 200 километра от нас. Каквото и да се случи, тя ще продължава да е страната с най-богати запаси и ще продължи да е фактор на Балканите. Ние би трябвало да се съобразяваме с това, акцентира той.

Изпращането на танковете в Украйна е неточност на Путин и Русия ще би трябвало да се заплати за нея, само че това не значи, че ние би трябвало да минем непосредствено към Атлантическия океан, добави Минчо Спасов.

Попитан кои партии усеща близки, той уточни: " Чувствам близки всички свестни хора от всички свестни партии. Бихме си сътрудничили с всяка партия, която желае да рифоваме платната и лодката да върви ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР