Проблемът с ремонта на жълтите павета е много сериозен. Това

...
Проблемът с ремонта на жълтите павета е много сериозен. Това
Коментари Харесай

Министър Иван Шишков: Защо да наказваме София заради Фандъкова?

Проблемът с ремонта на жълтите павета е доста сериозен. Това разгласи пред Би Ти Ви служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков. Ведомството му чака към този момент месец и половина отговор от Столична община на въпроси, свързани с осъществяването на ремонта.

Шишков ще инспектира на следващия ден от 11 ч. слагането на настилката в центъра на столицата и е поканил кмета Йорданка Фандъкова да се причисли към него.

" Надявам се да пристигна. Проблемът е доста сериозен. Увеличили сме периода за изграждане. Той беше до март, нараснали сме периода, с цел да не загубим европейските пари. За месец и половина не получихме отговор – има ли проблем в плана, има ли проблем в строителството и в кого е казусът, с цел да се случва това.

Жълтите павета са пред очите на всички нас, които обичаме София. Ние не желаеме да наложим финансова промяна на София, тъй като ще накажем София, а не Фандъкова. Аз не желая да наказваме София, а да бъдат приключени плановете ", съобщи министърът. Той посочи, че няма персонално отношение към столичния кмет.

За сметка на това Иван Шишков уточни видя съответно виновност в ръководството на Бойко Борисов за проблемите по Автомагистрала " Струма ". " Проблемът с автомагистрала " Струма " е заложен от времето на Борисов. Чак в този момент имаме последна процедура, с цел да се завърши да се изследват ограниченията за запазване на естествената среда, а по-късно да се изготви подробния организационен проект.

Аз смятам, че ще има позволение за дребен сектор през април. Политиците приказват доста за автомагистрали, а вършат малко ", уточни още служебният министър.

След което продължи: " Проблемите с автомагистралите са два - имаме извънредно малко автомагистрали. Когато повече от половината не са построени, придвижването е доста по-интензивно, а автомагистралите се износват доста бързо. В момента тук-там се сменят мантинели, пуснахме придвижването през " Витиня ". За последните 5 месеца се вижда, че има прогрес, само че няма магическа пръчка. В пътния бранш през последните години няма тактика. "

Според Иван Шишков стъпка в вярната посока е да се отдават пътища на концесия. Според него това ще понижи корупцията и ще увеличи качеството на поддръжката. " Намаляването на винетките е решение на предходното държавно управление. С товарните коли отложихме нарастването за лятото. То беше направено без изчерпателен разбор, тъй като тежестта щеше да падне върху българските превозвачи и ние да платим ", изясни той.

Друга мярка за облекчение на обстановката по пътищата, най-много по границата ни с Турция, е разширение на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово и създаване на скоростен път, който да води до Автомагистрала " Марица ".

" Нашите КПП-та са извънредно непроходими. Има проблем с пропускливостта. Водят се диалози с Турция по наше предложение да се разшири пункта " Лесово ". Ще се направи скоростен път сред пункта и автомагистрала " Марица ", с цел да имаме не един, а два пункта. Потокът е голям ", разясни Шишков.

Министърът разяснява и взетите ограничения след митинги на пътни компании за неполучени заплащания. " В момента сме платили всички настоящи поправки, които са осъществени на 100%. Ремонтите, които са осъществени, само че са противозаконни не по виновност на строителните компании, не можем да ги платим, тъй като са противозаконен градеж.

Проблемите би трябвало да се вземат решение по законов ред, а не под напън или с политически решения ", съобщи районният министър. Той добави, че е импортирано предложение в Народното събрание противозаконните поправки да бъдат оповестени за търпими, което да разреши разплащането. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР