Проблемът с разширяването на НАТО не може да бъде пренебрегнат

...
Проблемът с разширяването на НАТО не може да бъде пренебрегнат
Коментари Харесай

Китай в ООН: Има причини за случващото се, разширяването на НАТО не може да се пренебрегва

Проблемът с разширението на НАТО не може да бъде подценен при решаването на въпроса за ескалацията на обстановката към Украйна. Това съобщи в четвъртък Чжан Жун, непрекъснат представител на Китай в Организация на обединените нации, оповестява ТАСС.

" Има аргументи за всичко, което се случва. Разширяването на НАТО е въпрос, който не може да бъде подценен при разрешаване на настоящето напрежение, обвързвано с украинския въпрос ", сподели той по време на тирада на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за използването на споразуменията от Минск.

" Сигурността на една страна не може да бъде реализирана за сметка на сигурността на друга страна . По същия принцип районната сигурност не може да бъде обезпечена посредством подсилване или даже разширение на военния блок ".

Чжан Жун добави, че " всички страни би трябвало да демонстрират предпазливос т, да бъдат отдадени на главната цел за политическо съглашение и да се въздържат от всевъзможни дейности, които могат да провокират напрежение " и прикани за придържане към споразуменията от Минск.

Русия насочи претенции към Съединени американски щати и НАТО за гаранции за сигурност , по-специално за неразширяване на алианса и евакуиране на ударни оръжия.

Западът не се съгласи с тези начинания, употребявайки договарянията, с цел да предотврати хипотетично идното навлизане на Русия в Украйна . Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова сходни изказвания за желанията за експанзия, приписвани на Москва, като празна ескалация на напрежението . В същото време той не изключи провокации от Запад и Киев , с цел да се оправдаят сходни изказвания.
 Москва отговори на Съединени американски щати за сигурността и експулсира заместник-посланик Обновена
Москва отговори на Съединени американски щати за сигурността и експулсира заместник-посланик

Вашигтон обмисля ответни ограничения

Напрежението към Украйна към този момент доближи най-високото си равнище от 2014 година Това мнение изрази в четвъртък на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации заместник-генералният секретар на Световната организация по политически въпроси Розмари ди Карло.

" Напрежението в и към Украйна доближи най-високото си равнище от 2014 година Навсякъде и от всички се чуват спекулации и обвинявания по отношение на вероятен боен спор ", сподели Ди Карло. Според нея " без значение по какъв начин се преглежда опцията за сходна борба, сегашната обстановка е извънредно рискова ".

Ди Карло акцентира, че единствено осъществяването на споразуменията от Минск дава благоприятни условия за " спокойно решение на спора в Източна Украйна, основано на преговорния развой ". " В тази връзка означаваме със угриженост новите нарушавания на режима на преустановяване на огъня на линията на прикосновение през последните часове, " сподели тя. " Призоваваме всички страни да проявят оптималната въздържаност в този сложен миг ".

Съединени американски щати упорстват, че не са чули от Русия явен ангажимент да не нахлуват в Украйна , съобщи в четвъртък непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Гринфийлд, разяснявайки полемиките на съвещанието на Съвета за сигурност за Украйна.

" Надявах се, че през днешния ден ще чуем, че в отговор на апела на държавния секретар Блинкън, Русия ще съобщи недвусмислено, че няма проекти да нахлуе в Украйна. Но вместо това имаше продължение на дезинформацията и реториката, която сме чували преди ", сподели тя.

" Засега следим ескалация , в това число решението на съветската Държавна дума да призове за признание на сепаратистки придвижвания, което е изцяло в несъгласие с Минските съглашения. Надявам се, че, както казахте вие ​​(заместник-министърът на външните работи Сергей Вершинин), няма да продължи повече ", добави тя.

Томас-Грийнфийлд също по този начин акцентира, че Съединени американски щати са подготвени за съветските договаряния за сигурност в Европа , само че с цел да стартират те, Москва би трябвало да " одобри поканата ", отправена от Съединените щати .

Организация на обединените нации получи съветски документи за закононарушения против цивилни в Донбас. " Русия изпрати писмо до генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш по този въпрос, с молба да разпространим материала в Съвета за сигурност ", сподели Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации. " Нямаме метод да проверим тези документи ".
 Пентагонът не вижда съветско евакуиране, а изострена подготвеност до Украйна и в Черно море
Пентагонът не вижда съветско евакуиране, а изострена подготвеност до Украйна и в Черно море

Остин: Бях боец не толкоз от дълго време, знам от първа ръка, че не вършиме сходни неща без причина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР