Проблемът с разбитите улици и липсата на осветление остава основен

...
Проблемът с разбитите улици и липсата на осветление остава основен
Коментари Харесай

Мрак и разбити улици продължават да тормозят жителите на бургаския комплекс „Възраждане“

Проблемът с разрушените улици и неналичието на осветяване остава главен за доста поданици на бургаския комплекс „ Възраждане “. За това алармира общинският консултант арх. Дилян Георгиев от групата на „ Продължаваме промяната-Демократична България “.

Той е отправил съответни питания , свързани с възможните предвиждания за ремонт и реорганизация , както и за покриване на минималните стандарти за улично осветяване и нормативи за налична среда на улици в един от най-централните бургаски комплекси.

 

Арх. Георгиев е обърнал особено внимание на един от най-разнебитените сектори на улица „ Шейново “ , в който бургазлии са принудени да газят в тиня нечистотия , там където би трябвало да е ситуирана пътната инфраструктура. Той припомня, че сега тротоарите не са налични нито за мъчно преносими хора, нито за майки с колички , нито за възрастни хора.

Друг главен проблем е обвързван с сектора на улица „ Свети I Патриарх Евтимий “ , сред ул. „ Васил Левски “, ул. „ Любен Каравелов “ и ул. “Георги Раковски “, където от години липсват стълбове ла осветяване . Проверка на Искра.бг сподели, че в региона в действителност е доста мрачно след залез слънце и той се осветява само от фаровете на колите и витрините на комерсиалните обекти, които работят до по-късно. 

Арх. Георгиев припомня, че в част от продължението на улицата нормите за осветеност  не се покриват, заради едва осветяване или изчезнали стълбове. Той приканва Община Бургас да предприеме нужните ограничения за повишение па енергийната успеваемост , разказани в Закона за енергийната успеваемост.

В питането си той задава следните въпроси:

– Кога ще бъде включен пътният сектор в програмата за поправки на Община Бургас ул. “Шейново “ 116-130? Ако същият е включен, какви дейности са подхванати и в какви периоди се планува да се възвърне разрушената пътна инфраструктура на посочените местоположения?

– Влиза ли в обсега на Договор за безплатна финансова помощ сектора на ул. “ Шейново “ 116-130? Ако да – на какъв стадий е достигнало осъществяването? В случай, чс секторът не е заложен по ДБФП, има ли различен създаден план или подхванати ли са други ограничения за проучване па улично осветяване и покриването на нормите в ЗЕЕ в сектора на ул. “ Шейново “ 116-130?

– Кога ще бъде включен секторът от северната част на ул. „ Свети Патриарх Евтимий “ в програмата за поправки на Общината? Ако същият е включен, какви дейности са подхванати и в какви периоди се планува да се вкара в сходство със законовите и техническите правила посоченият сектор?

– Влиза ли в обсега на Договор за безплатна финансова помощ секторът на северната част на ул. „ Свети Патриарх Евтимий “? Ако да – на какъв стадий е достигнало осъществяването? В случай, че секторът не е заложен по ДБФП. има ли различен създаден план или подхванати ли са други ограничения за проучване на улично осветяване и покриването на нормите в ЗЕЕ в сектора на северната част на ул. „ Свети Патриарх Евтимий “?

Казусът с разрушените улици в ж.к. „ Възраждане “ не се повдига за първи път от недоволни жители . Позицията на Община Бургас по отношение на сходни недоволства съвсем постоянно е била обвързвана с това, че въпросните прави ще бъдат ремонтирани , откакто бъдат заменени тръбите от страна на ВиК , с цел да не се постанова след това разкопаване на новоположен асфалт и тротоари

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР