Проблемът с пенсиите дойде от непрофесионалното смесване на две системи.

...
Проблемът с пенсиите дойде от непрофесионалното смесване на две системи.
Коментари Харесай

Проблемът с пенсиите - заради непрофесионално смесване на две системи

Проблемът с пенсиите пристигна от непрофесионалното разбъркване на две системи. Това съобщи пред Нова телевизия някогашният министър на труда и обществената политика Иван Нейков.

Той уточни, че пенсията е обществено обезпечаване, до момента в който Коронавирус добавката е обществено подкрепяне. Това по негови думи са две напълно разнообразни системи.

" Така, когато беше дадена тази добавка на пенсионерите - единствено поради статута им на такива - хората останаха с усещането, че им се усилват пенсиите. А това не беше по този начин ", изясни обстановката той.

Според Нейков казусът ще се задълбочи.
 Отдавна се знаело, че Коронавирус добавките към пенсиите ще доведат до проблем
Отдавна се знаело, че Коронавирус добавките към пенсиите ще доведат до проблем

" В момента, в който някакви пари станат част от прихода ти и се разделиш с тях, става драма ", предизвестява Димитър Манолов

Когато добавката отпадне в средата на годината, тогава хората ще заплачат още веднъж, че им е понижена пенсията, което действително не е по този начин, предвижда той.

Нейков изясни, че макар че става въпрос за тежко управническо решение, би трябвало да се каже на хората: " Спираме универсалната добавка. Ще даваме помощ - в случай че би трябвало повече от тези 60 лв., на нуждаещите се ". Той бе безапелационен, че тази добавка би трябвало да спре допустимо най-скоро, тъй като, колкото по-дълго един човек я получава, толкоз повече привиква с нея.

Бившият обществен министър разясни, че действително Разминаването се получило от намаляването на Коронавирус добавката . " Друг е въпросът, че не беше изключително заслужено и тези с ниска пенсия, и тези с най-високата да получават идентична универсална добавка. Това не беше обществено заслужено към нуждаещите се ", безапелационен е ескпертът.
 Каримански чака през февруари да се компенсира разликата за някои пенсии
Каримански чака през февруари да се компенсира разликата за някои пенсии

В предишния парламент била препоръчана обществена добавка от 120, в този момент - 60 лв.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР