Проблемът с пенсиите дойде от непрофесионалното смесване на две системи.

...
Проблемът с пенсиите дойде от непрофесионалното смесване на две системи.
Коментари Харесай

Бивш управник: Проблемът с пенсиите ще се задълбочи

Проблемът с пенсиите пристигна от непрофесионалното разбъркване на две системи. Пенсията – това е обществено обезпечаване. Коронавирус  добавката – това е обществено подкрепяне. Това са две напълно разнообразни системи. Така, когато беше дадена тази добавка на пенсионерите – единствено поради статута им на такива – хората останаха с усещането, че им се усилват пенсиите. А това не беше по този начин ". Това съобщи някогашният министър на труда и обществената политика Иван Нейков.

По думите му казусът ще се задълбочи. " Когато добавката отпадне в средата на годината – тогава хората ще заплачат още веднъж, че им е понижена пенсията. Което действително не е по този начин. Проблемът ще се задълбочи. Трябва да се направи нещо. Давам си сметка, че това е тежко управническо решение, само че би трябвало да се каже на хората – " Спираме универсалната добавка. Ще даваме помощ – в случай че би трябвало повече от тези 60 лв., на нуждаещите се. Тази добавка би трябвало да спре допустимо най-скоро. Колкото по-дълго един човек я получава – толкоз привиква с нея ", акцентира Нейков. 

Реално хората не са получили по-ниска пенсия. Разминаването се получава от намаляването на Коронавирус  добавката. Друг е въпросът, че не беше изключително заслужено и тези с ниска пенсия, и тези с най-високата – да получават идентична универсална добавка. Това не беше обществено заслужено към нуждаещите се ", безапелационен е ескпертът пред Нова тв.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР