Проблемът с оскверняването е в рецидива. За втори път наблюдаваме

...
Проблемът с оскверняването е в рецидива. За втори път наблюдаваме
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Р. Северна Македония да залови и накаже осквернилият българското знаме

Проблемът с оскверняването е в рецидива. За повторно следим вандалски акт против българското знаме в Република Северна Македония. Това съобщи зам.-министърът на външните работи и ръководител на МГЕРБ Георг Георгиев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Погрешно е да се хвърля виновност единствено против България. Ние сме показали своята воля и доста ни се желае да го забележим и от съседите си. Подобен знак би бил да се залови и накаже причинителят на тази варварска постъпка, акцентира той.

Никога България не е имала нещо срещу самоопределянето на която и да е нация, само че не сме съгласни да се изопачава историята ни, съобщи Георгиев.

Той още веднъж акцентира защо упорства Българската страна, с цел да поддържа еврочленството на Република Северна Македония.

По мотив смяната на учебниците по история в Република Северна Македония, зам.-външният министър съобщи: „ Това да пришиваш към българите татари, да ги наричаш окупатори и така нататък е в цялостен прорез с историческите обстоятелства. Към момента имаше известна воля за постигането на някакви резултати, само че все още те са незадоволителни “.

За нас е без значение на коя дата ще са изборите. Намирам претекстът за промяната на датата като нескопосано пояснение. Нека да се има поради, че би трябвало да проведем изборите в страни, в които католическият Великден се чества и това ще усложни изборния развой. Освен това ограничаващите ограничения ще са съществени, което е още една спънка. По този мотив в Министерство на външните работи към този момент е образувана работна група за организацията на вота зад граница. Консултациите демонстрираха цялостният прорез, който има президентската институция с всички останали политически сили. Нямаше разговор и чуване на причини, заключи Георг Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР