Проблемът с осигуряването на вода за Перник е бил от

...
Проблемът с осигуряването на вода за Перник е бил от
Коментари Харесай

Кметът на Перник обяви, че местното ВиК подценило проблема с водоснабдяването

Проблемът с обезпечаването на вода за Перник е бил от месеци и е недооценен от локалното ВиК. Това разгласи кметът на Перник Станислав Владимиров пред Българска национална телевизия.

Според него още при започване на годината водата в язовира, снабдяващ Перник - " Студена ", е била на равнище, което е трябвало да разсъни терзания. Въпреки това ограничения на се взети, а язовирът не можел да поеме дълги интервали от суша.

Владимиров сподели, че се прави вътрешна инспекция за това по какъв начин е стопанисван язовирът. " Със сигурност има отговорни и те би трябвало да си понесат следствията. Основната виновност е във ВиК сдружението ", разяснява кметът.

Според него реакцията на ВиК сдружението била несъответстваща.

От думите на Владимиров се разбра, че към момента няма дефинитивно решение какъв режим на водата ще бъде въведен в Перник. До момента има две оферти. Първото беше водоснабдяване да има единствено за 6 часа на денонощие от 16 до 22 часа. В сряда беше оповестено, че режимът може да бъде омекотен и водата да се пуска за по 12 часа през нощта - от 20 до 8 часа. В четвъртък Владимиров изясни, че чака няколко разновидността за режима, а окончателният би трябвало да бъде деликатно определен, тъй като в противоположен случай може да се стигне до унищожаването на цели браншове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР