Проблемът с обезвреждането с опасния отпадък датира от 2013 г.,

...
Проблемът с обезвреждането с опасния отпадък датира от 2013 г.,
Коментари Харесай

Горанов: Проблемът с опасните отпадъци в Девня е от 2013 г.

Проблемът с обезвреждането с рисковия боклук датира от 2013 година, когато е установен теч от оборудванията, в които същият се съхранява. Трихлоретанът с общо количество 2640 тона се съхранява в железни резервоари на площадката на " Полимери " АД в град Девня, които са в доста неприятно техническо положение и съставляват сериозна опасност, както за сигурността за популацията, по този начин и за замърсяване на околната среда.
Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на въпроса на депутата Атанас Костадинов по отношение на разходване на над 14 000 000 лв. държавни средства за неутрализиране на рискови боклуци в частен парцел.
Министърът на финансите сподели, че през 2013 година шефът на Регионалната ревизия по околна среда и води - Варна, според Закона за отговорността за попречване и премахване на екологични вреди, издава заповед за предприемане на нужните дейности от страна на " Полимери " АД за неплатежоспособност за премахване на непосредствената опасност за пораждане на екологични вреди. С писмо до РИОЗ-Варна, синдикът на предприятието Иван Балабанов е декларирал за невъзможността за осъществяване на тази заповед заради финансовото положение на сдружението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР