Проблемът с неприятната миризма, след като сте носили обувките си

...
Проблемът с неприятната миризма, след като сте носили обувките си
Коментари Харесай

Няколко начина да се отървете от неприятните миризми на обувките

Проблемът с неприятната миризма, откакто сте носили обувките си в продължение дневно, може да бъде избегната . Ще посочим 5 метода, по които да се отървете от нея.

Това в действителност е проблем, защото миризмата от обувките остава и върху краката ви. Ако посетите непозната къща, това може да е доста неприятно.

Не можете да перете обувките си всеки ден, тъй че по какъв начин да се отървете от миризмата?

Китайският портал WeChat дава няколко съвета, с които да се отървете от миризмата на обувките. Без значение какъв брой упорита е тя, с тези препоръки ще се отървете от нея за минути. Обувките ви няма да миришат цяла седмица.

Кора от мандарина

Зимата е сезонът на мандарините. Не изхвърляйте кората, откакто сте изяли месестата част: тя има натоварен цитрусов мирис, който се ускорява след обелването на плода.
Поставете кората от мандарина в обувките си и я оставете там за една нощ. На сутринта ще видите, че миризмата е по-слабо изразена. Кората също по този начин ще остави приятна миризма на цитрусови плодове в обувките ви.

Сода за самун

Сода за самун може да се откри в съвсем всяка кухня. Това вещество е мощно абсорбиращо, тъй че може да всмуква потта и неприятните миризми. 

Поръсете малко сода за самун върху обувката и я оставете за една нощ. Когато пристигна време да обуете обувките си, изхвърлете содата за самун на открито. Ще откриете, че характерната миризма е изчезнала.

Цигари

Ако сте пушач, пробвайте следния способ за унищожаване на неприятната миризма: извадете тютюна от цигарата си, увийте го в хартиена забрадка и по-късно го поставете в обувките си. 

Никотинът в цигарите е мощно абсорбиращ.
Необходимо е единствено да поставите тютюна в обувките си за към два часа, с цел да неутрализирате неприятната миризма.

Репелент срещу комари

Много хора купуват през лятото флакон с репелент против комари, който нормално не се изразходва изцяло. Ако имате останки от репелент, капнете малко върху хартиена забрадка и го сложете в обувките си.

Репелентът против комари съдържа несъмнено количество алкохол, който може да убие бактериите в обувките ви. Освен това има богат мирис, който се резервира дълго време.

По този метод, с помощта на алкохола и аромата, репелентът против комари може дейно да отстрани неприятната миризма в обувките.

Монети

Ако в дома ви има монети, сложете ги в обувките си, с цел да се отървете от миризмата.

Факт е, че монетите съдържат медни йони, които потискат растежа на бактериите. Освен това медта всмуква миризмите. Достатъчно е да поставите монетите в обувката си за една нощ и миризмата ще изчезне.

Как да избегнем появяването на миризма в обувките?

Обръщането на повече внимание на няколко неща в всекидневието може в действителност да помогне за попречване на миризмата на обувките.

1. Изберете дишащи обувки. Ако обувките ви не дишат вярно, те задържат потта и миризмата.

2. Мокрите обувки разрешават на бактериите да се развиват и да предизвикват миризма, по тази причина се уверете, че ги държите сухи. Ако краката ви се изпотяват, поставете ги на хладно и проветриво място, когато се приберете вкъщи. След като изсъхнат, можете да ги носите още веднъж.

3. Излагайте постоянно обувките си на слънце, с цел да изсъхнат и да се унищожат бактериите. Слънчевата светлина оказва помощ да се предотврати образуването на неприятни миризми.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР