Проблемът с нелегалната миграция не е само по южната граница,

...
Проблемът с нелегалната миграция не е само по южната граница,
Коментари Харесай

Миков: Полицаите са нападани не само от нелегални, а от всякакви пияни панаирджии

„ Проблемът с незаконната миграция не е единствено по южната граница, а по северната и западната също. Българското общество трайно стигматизира Министерство на вътрешните работи ”. Това съобщи пред Нова тв някогашният вътрешен министър Михаил Миков, който е и екс ръководител на Министерство на вътрешните работи.

По думите му събитията по площадите на София  са „ сатанизирали служителите на реда ” и са трансформирали специалността в непрестижна.

„ Полицаите са нападани освен от незаконни мигранти, а от всевъзможни пияни панаирджии. И би трябвало да стане подобен драматичен случай, с цел да можем да стартираме диалог по въпроса по какъв начин българското общество почита закона и институциите ”, добави той.

„ Честата промяна на политици и на политическото управление в Министерство на вътрешните работи води до неустойчивост на началниците, демотивация на състава и чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които се стремят към дълга кариера в полицията “, смята Миков.

„ Не мисля, че има човек в България, който да не е забелязал, че у нас законът не е на респект. Ние сме възпитавани по този начин в продължение на години. Това пренебрежение е свойствено да се придвижва и към хората, които идват като туристи или бежанци в България. Подобни неща са се случвали и преди ”, сподели и Емануил Йорданов, също някогашен силов министър.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР