Проблемът с миграцията е значително подценен от нас като общество,

...
Проблемът с миграцията е значително подценен от нас като общество,
Коментари Харесай

Михаил Миков: Проблемът с миграцията е подценен

" Проблемът с миграцията е доста недооценен от нас като общество, а освен от Министерство на вътрешните работи - в това число в европейски проект. Нужно е очертаването на ясна политика какво България желае от мигрантите - има ли демографски загиващата България потенциал да ги интегрира или преглежда мигрантския поток единствено като нещо, което минава през страната ", съобщи в " Денят стартира " някогашният вътрешен министър Михаил Миков.

По думите му това са огромни въпроси, на които българското общество към момента не си е дало отговор.

" Започва предизборна акция и ще забележим какъв брой партии ще слагат изцяло въпроса с миграцията и по какъв начин да бъде спряна тя ", добави Михаил Миков.

Според него в България има двоен стандарт във връзка с мигрантите.

" По един метод преглеждаме мигрантите от юг, а по различен метод беше отношението към украинските жители тук. Българското общество и българските политици от ден на ден би трябвало да се замислят върху това по какъв начин посрещат нашите близки, когато са мигранти в непознати страни, когато ние слагаме тук едни или други ограничавания за прекъсване на мигрантите, в това число репресивни ", разяснява Михаил Миков.

Той разясни, че България, като обезлюдяваща страна, би трябвало да следва образеца на Германия, където проучването на немски език е наложително и тече развой на консолидираното на мигрантите.

" Тези, които са рискови или имат незаконни и противообществени прояви, би трябвало да бъдат селектирани. Това става с доста упорита работа, с изследване, с връзка с сътрудниците, в това число с връзка с турската страната ", добави някогашният вътрешен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР