Проблемът с липсата на транспорт до селата взема национални размери.

...
Проблемът с липсата на транспорт до селата взема национални размери.
Коментари Харесай

Държавата е отпуснала само 5000 лева за проблема с транспорта на малките населени места

Проблемът с неналичието на превоз до селата взема национални размери. Това е повода частната транспортна компания в област Бургас „ М-Бус “, която обслужва селата в общините Малко Търново, Карнобат, Средец и Созопол да стане част от митинга, който стартира на 13 декември. Организатор е Националното съдружие на автобусните превозвачи в България. В продължение на един месец той ще е алегоричен, след което стартират ефикасни дейности. Actualno.com се свърза с шефа на транспортна компания „ М-Бус “ Румен Христов: “
„ Този проблем стои години наред, а зимата, когато намалеят пасажерите и приходите, той се изостря. Ние му търсим решение повече от 10 години , само че няма такова, не срещаме схващане от страната, не виждаме политики от нейна страна за решение на казуса. Трябва страната да си даде сметка, че има разлика сред транспортното обслужване на дребните обитаеми места и връзката им с общинските и регионални центрове и превоза сред огромните градове. Там нещата могат да бъдат сложени на пазарен принцип, има търсене на услугата. Проблемът стои с дребните обитаеми места, тъй като на всички е ясно, че там не е обикновено да не се реализира политика по отношение на транспортното застраховане и тя би трябвало да е политика на страната “.
Според Румен Христов нещата са свързани. Хората би трябвало да стигат от местоживеене до работа и административните центрове. Според него обаче, страната се е отказала от отговорностите си , не желае да излезе намерено пред хората и да каже, че няма ангажимент към хората от дребните обитаеми места, тъй като очевидно политиците си мислят, че след 10-20 години няма да ги има. „ Ако това прозира в бездействието на страната, тежко ни и горко.
В началото на тази година поставихме казуса и имаше реакции от страна на премиeра, министъра на финансите и други ведомства, само че всичко това в границите на 2-3 месеца до момента в който поотмине казусът. И в края на годината, ние виждаме, че от всичко това дадено няма нищо свършено, като се изключи едни 5 хиляди лв. от запаса на Министерството на превоза за Община Малко Търново “.
Проблемът е подложен и на кмета на Община Малко Търново, само че той стои и пред на доста други дребни обитаеми места в цялата страна. „ Така се стигна до нашето присъединяване в дейните митинги, тъй като в случай че не намерим решение, това значи, че тези обитаеми места ще останат без превоз и ние сме подготвени да банкрутираме. В края на всяка година обезпечавам кредитиране, с цел да си погася заемите за покриване на настоящи разноски “ споделя шефа на „ М-Бус “.
В последна сметка се оказва, че пострадали от казуса са освен жителите на дребните градчета и селата, само че и бизнесът. Това е една от аргументите, превозвачите да упорстват да бъдат освободени от заплащането на тол такси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР