Проблемът с липсата на достатъчно добро водоснабдяване в асеновградското село

...
Проблемът с липсата на достатъчно добро водоснабдяване в асеновградското село
Коментари Харесай

Решава се проблемът с водния режим в асеновградското село Червен

" Проблемът с неналичието на задоволително положително водоснабдяване в асеновградското село Червен е от много години и към този момент е на път да бъде решен ", заяви на брифинг кметът на Асеновград лекар Христо Грудев. Община Асеновград подписа контракт, на база осъществено инженерно-хидрогеоложко изследване, за обезпечаване на нужното водно количество.
 
За задачата към този момент тече осъществяването на план по създаване на водоравен отточен дренаж. Ще се построи и оборудва помпена станция с хлораторна такава за стерилизация на водата. Срокът за осъществяване е 90 календарни дни. " От този тръбопровод ще зависи водоснабдяването на пет села - Червен, Леново, Долнослав, Горнослав и Искра, защото то е общо. Когато настъпи интервал на засушаване има дефицит на питейна вода в региона.
 
С помощта на хидроинженери и локалното население намерихме място, в което след съответните изследвания, се оказа, че ще може да се обезпечи водоснабдяване с дебит към 4 литра в секунда. Извършихме водоравен и отвесен дренаж, като авансово бяха направени изследвания и бе направен план за задачата ", посочи кметът Грудев.
 
Той добави, че това ще реши казуса с дефицита на вода в Червен, което през по-сухите месеци води до воден режим. И още - след реализирането на плана, количеството вода, което досега получаваха пет обитаеми места, в този момент след отделянето на Червен, ще се разпределя сред останалите четири села - Леново, Долнослав, Горнослав и Искра. Планирано е, когато стартира водочерпенето от тази зона да се извършат изследвания и да се подкрепи водоподаването и към други обитаеми места в региона.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР