Проблемът с Ларгото е по-сложен от три разбити плочки. Там

...
Проблемът с Ларгото е по-сложен от три разбити плочки. Там
Коментари Харесай

Министър Боил Банов: Културата е системно недофинансирана и подценявана

Проблемът с Ларгото е по-сложен от три разрушени плочки. Там има сериозна отводнителна система, плочките върху самите куполи са закрепени на специфични скари и постоянно има догадка при по-активно влияние от горната страна те да се разместят. Това сподели министърът на културата Боил Банов пред Българска национална телевизия във връзка острите мнения за нужда от ремонтни работи по оборудванията на Ларгото. Той съобщи, че в околните дни, при уместно топло време, ще се направи инспекции и ще се откри от кое място идва казусът.

" И не просто ще се замаже от горната страна, а ще се направи по този начин, че да не се повтаря ", посочи министър Банов.

На въпрос за положението на Народната библиотека и нуждата от сериозен ремонт там министърът на културата означи, че това е обект, в който в продължение дълги години нищо не е правено. " В Народната библиотека се изисква специфична намеса и се приготвя такова нещо. Прави се разбор на градивното ѝ положение. Ние даваме пари всяка година и кърпим дупки, само че по този начин не става. Там би трябвало изцяло решение ", кoментира министър Банов.

Според него културата е редовно недофинансирана и подценявана в Европа, а и в света. " Тя се надценява като инструмент за потушаване на военни спорове, хората да се опознават и сприятеляват и да приключват разпри от епохи, а се подценява постоянно, щом стане дума за финансиране ", сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР