"Проблемът с каруците, които се движат необезпокоявано не само по

...
"Проблемът с каруците, които се движат необезпокоявано не само по
Коментари Харесай

Каруците – незаконни! Общината глобява, но глоби не събира

"Проблемът с каруците, които се движат необезпокоявано освен по столичните булеварди, а по пътищата в цялата страна, е от дълго време. Те не са минали съответния обзор за техническа редовност, нямат номера, на процедура са противозаконни и основават голям брой предпоставки за пътнотранспортни катастрофи ", разяснява в студиото на "България заран " общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Димитър Антов.

Повод за изявлението му е казусът, при който след ПТП сред кола и кон се сбиха няколко души. Юмруци на пътя раздават трима роми - дядо, чичо и внуче. Мъжете са арестувани за побоя над водача след случая с каруца на столичния бул. "Владимир Вазов ". Вчера шефът на 5-то РПУ комисар Никола Василев изясни, че ремъкът на каруцата се е скъсал и конят се е отскубнал, а повода била, че каруцарят желал животното да се движи по-бързо.

След това конят се блъснал в колата на водач, който потърсил пояснение и бил атакуван от 17-годишното внуче. На помощ се притекъл и дядо му, а минавайки оттова с такси, случката видял и чичото на младежа, който също се присъединил в мелето.

Тримата са арестувани за 72 часа и са упрекнати за нанасяне на лека телесна щета.

Антов добави пред Bulgaria ON AIR, че към този момент е повдигал въпроса за каруците пред столичния кмет Йорданка Фандъкова, която обяснила, че за последните няколко години са били формирани 8 акта на сходни каруци, санкциите от които и до през днешния ден не са събрани.

"От тези хора мъчно можеш да вземеш пари. Те живеят без адресна регистрация, постоянно е невероятно да бъдат открити. Редно е обаче да се подхващат някакви ограничения и разпоредбите да се съблюдават от всички ", безапелационен бе Антов.

Съветникът на комисаря на ромите Христо Христов обаче не се съгласи с това и означи, че по негово мнение видеото с багра, което се популяризира в обществените мрежи, не показвало цялата обстановка.

"Има доста въпросителни. На първо място - за какво клипът не стартира през цялото време? Също по този начин е тайнственост за какво конят се е изплашил и е тръгнал към колите...? ", разяснява той.

Според Христо Христов не ромите първи са нападнали водача на автомобила, а той е почнал физическа разпра с тях.

Вчера битият млад мъж описа, че просто е изискал от мъжа от ромски генезис да се опише вредата на автомобила, само че вместо отговор е бил атакуван.

Предстои да бъдат прегледани записи от камерите на Столичната община и в случай че на тях се вижда, че и други са взели участие в мелето, те също ще бъдат упрекнати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР