Проблемът с г-н Борисов е бил винаги в доверието и

...
Проблемът с г-н Борисов е бил винаги в доверието и
Коментари Харесай

Радан Кънев: Вариант за коалиция не виждам. Това не означава, че няма формули за правителство

" Проблемът с господин Борисов е бил постоянно в доверието и в неговата откровеност и планове. Това са терзанията на нашите гласоподаватели и симпатизанти, а имам вяра и на политиците от ПП-ДБ. Най-важното е по какъв начин ще протекат политическите договаряния, в случай че те се състоят. Вариант за коалиция не виждам. Това не значи, че няма формули за сформиране на държавно управление ". Това сподели пред БНР Радан Кънев, евродепутат от Демократична България. 

Той съобщи в предаването " 12+3 ", че явяването на изборите на Демократична България в коалиция с Политическа партия не е било неточност.

" Между водачите на обединяването има ежечасна връзка. На този стадий нашата коалиция към момента няма консолидирана позиция. Важно е да се резервира и ускори единството на Политическа партия и Демократична България ".

Кънев назова " клевета " изказванията на Иван Христанов, че длъжностен министър го е уведомил за договаряния сред ГЕРБ и Демократична България за сформиране на държавно управление.

Евродепутатът въпреки всичко призна, че резултатът от изборите е разочароващ.

" Това е загуба. Имаме резултат под упованията ", съобщи евродепутатът. 

Радан Кънев открои няколко първостепенни казуса, които стоят пред страната ни.

" Първият е продължаващата съветска експанзия в Украйна. На второ място е неспособността на българското общество да възвърне конституционния си ред. На трето е растежът със 100 000 гласа на партия " Възраждане ". За Кънев той не е непредвиден.

" Тази политическа мощ се подценява, даже се осмива, а имаме една профашизоидна партия, която има всички белези на обслужваща непознат интерес. Трябва да се спре възходът на партия " Възраждане ". Подценяването на подобен риск е последна политическа безнаказаност ", разяснява Кънев. 

Той изясни още, че е обезпокоен от изявлението на Борисов, че ще предложи на президента да взе участие в държавно управление.

" Т.е той го възприема като участник в политическия живот. Това обаче е опасност за националната сигурност, а не естествен факт. Протегнатата ръка към " Възраждане " също е притеснителна ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР