Проблемът с e-рецептите отива на ниво премиер. Това стана ясно

...
Проблемът с e-рецептите отива на ниво премиер. Това стана ясно
Коментари Харесай

Хинков предава проблема с е-рецептите в ръцете на Денков

Проблемът с e-рецептите отива на равнище министър председател. Това стана ясно от коментар на здравния министър Христо Хинков.

Премиерът Николай Денков събира тази седмица съсловните организации и " Информационно обслужване ". Ще се даде опция за редом потребление за хартиена и електронна рецепта за антибиотици.

Самата хартия ще може да се електронизира, по думите на министър Хинков. Това ще е за избран интервал и единствено за антибиотици. Не даваме крачка обратно, безапелационен бе той. Хартиената рецепта ще може да се качва в Националната здравноинформационна система (НЗИС).

Забраната за експорт на инсулинови медикаменти ще бъде анулирана, откакто има задоволително такива лекарства в страната.

Ще получим оптималното в бюджета за здраве, по думите му в коментар за макрорамката за следващата година.

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков откри обновените Операционен блок и Реанимация в УСБАЛО " Проф. Бойчо Бойчев " ЕАД, в кв. " Горна Баня " в София. Отец Никола отслужи церемониален водосвет. Много съм разчувствуван, показа Хинков. Още една болница се подрежда измежду тези, които са отличници, показа той. По думите му положителното ръководство дава резултати. Министърът вижда и благополучие в лицето на медиците и си пожела още триумфи в опазването на здравето. Изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Валентин Ангелов на собствен ред също показа вълнението си от събитието.

По думите му болничното заведение е неповторима за страната. Ние имаме едно съществено начало, което желаеме да развием, показа още той. Ангелов преди 5 години заварил болничното заведение в тежко състояние, само че управлението на лечебното заведение взело решения да я развива. Болницата е закупила и нова инсталация. В операционните е нямало климатична система. Болницата възнамерява и монтирането на фотоволтаици, както и 3 зарядни станции за електрически автомобили. Здравното министерство е отпуснало средства за ядрено-магнитен резонанс (ЯМР), какъвто тя е в нямала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР