Проблемът с ЧЕЗ е проблем на националната ни сигурност, смята

...
Проблемът с ЧЕЗ е проблем на националната ни сигурност, смята
Коментари Харесай

Ген. Киров: Разузнаването може да проучва потенциални инвеститори

Проблемът с ЧЕЗ е проблем на националната ни сигурност, счита ген. Кирчо Киров, някогашен началник на разузнаването, който сега се намира под домакински арест.
" Аз помня, ние сме го правили, до момента в който аз ръководех Националната разследваща работа, изследване на евентуални вложители, изследване на евентуални купувачи на стратегически за България обекти.
Сериозна практическа помощ, която разузнаването оказа на страната беше при приватизирането на Банка ДСК, когато ние получихме стратегически значима информация за позициите на обособените съперници и въз основата на нашата информация беше определен купувачът на Банка ДСК ", съобщи Киров пред bTV.
" Нямам спомен да сме проучвали ЧЕЗ, само че спомените ми в енергетиката ме водят към 2009 година, когато беше рецесията с газоснабдяването на България, тогава към националното разузнаване бяха заложени значими въпроси, на които аз персонално от приказвах и това е самата истина, че надалеч преди възникването, месеци преди възникването на тази рецесия, разузнаването е предизвестило за опцията и времевите параметри, в които такава рецесия може да се развие ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР