Проблемът с безводието в град Своге и селата Искрец, Церово

...
Проблемът с безводието в град Своге и селата Искрец, Церово
Коментари Харесай

Зам.-кмет на Своге: Проблемът с безводието би могъл да се превърне в хуманитарна криза

Проблемът с безводието в град Своге и селата Искрец, Церово и Свидня би могъл да се трансформира от водна в филантропична рецесия, уточни пред Българска телеграфна агенция заместник-кметът на Своге Илия Богданов.

Той съобщи, че ситуацията в тези обитаеми места става сериозно. „ Обезпокоени сме, защото вода е нужна освен за питейни потребности, само че и за всички останали потребности, в това число и за бизнеса. Наистина извънредно разчитаме на помощта на страната в този сериозен миг ”, сподели той. В момента основната грижа на администрацията е да обезпечи на популацията питейна вода. За задачата непрестанно идват камиони с питейна вода, уточни Богданов. Той изрече благодарности към столичния кмет Йорданка Фандъкова, която още през вчерашния ден е изпратила минерална вода към общината. Освен от София, и други общини от страната са изпратили помощ на община Своге.

Утре се чака експерти, хидрогеолози и професори да кажат къде би трябвало да се създадат сондажи, с цел да се обезпечи вода. Богданов изясни, че има дребни притоци, които могат да бъдат включени в различното доставяне с вода, само че са с „ надменно “ малко вода. Според Богданов не може да бъде отговорено на въпроса дали количествата, които ще бъдат обезпечени от сондажите, ще бъдат задоволителни за покриване на всички потребности на популацията. Не може да се каже и какъв брой време ще отнеме изработката им, защото зависи от каква дълбочина ще излезе вода.

Към момента на територията на засегнатите обитаеми места са ситуирани 24 пункта за разпределяне на минерална вода и осем пункта с водоноски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР