Проблемът с българската съдебна система започна още по времето на

...
Проблемът с българската съдебна система започна още по времето на
Коментари Харесай

Нено Димов: След няколко години ще се види, че и сегашните промени в Конституцията не са били удачни

" Проблемът с българската правосъдна система стартира още по времето на тази Конституция, която се правеше от Великото национално заседание и в случай че си спомняте тогава народните представители, които останаха ядро на бъдещото Съюз на демократичните сили, отхвърлиха да гласоподават, точно заради частта правосъдна система като предсказаха какво ще се случи ". Това съобщи в предаването " Офанзива " по Нова нюз някогашният екоминистър .

Според него измененията в този момент в главния закон няма да са по-различни от тези, които са били направени през 2016 година

" Нека не забравяме, че Христо Иванов тогава направи закон, направи промени в Конституцията и самичък той стачкува против тях. Вярно, че не бяха признати всичките му промени, които предложи, само че огромният пакет, най-малко по неговите думи, беше признат тогава ", съобщи Димов.

По думите му след няколко години ще се види, че и сегашните промени в Конституцията не са били удачни. Бившият министър въпреки всичко оцени като доста позитивна смяната, с която Народното събрание ще продължи да работи и при служебно държавно управление, както и ограничението на правопомощията му.

Димов разяснява, че на този стадий не възнамерява активно завръщане в политиката. Според Димов от абревиатурата ДСБ е останало единствено Държавна сигурност, поради метода, по който са подкрепили сегашния кмет на София Васил Терзиев.

" Няма аналогия сред това, в чието основаване съм взел участие през 2003 г. и това, което се случва сега ", съобщи Димов. Той сподели още, че с присъединяване на патриотичните обединения в държавното управление на Бойко Борисов България е отстоявала повече националните си ползи. Според Димов Политическа партия може да бъде сполетяна от ориста на Национална движение „Симеон Втори", защото по думите му няма политическа идеология.

Според някогашния министър Европейски Съюз се отдалечава от правилата си. Той даде образец със свободното придвижване на артикули и капитали, каквото по думите му сега няма. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР