Проблемът не е в това да забележите, че детето има

...
Проблемът не е в това да забележите, че детето има
Коментари Харесай

Как да разберете, че детето има талант

Проблемът не е в това да забележите, че детето има някакъв гений, а да се уверите, че това е в действителност гений. И колкото и да ви се коства необикновено, някои способности се демонстрират от доста ранна възраст, тъй че може да бъдат открити даже и при мъници.

Всеки родител скрито си мечтае неговото дете да е изключително положително в някоя област. Понякога обаче мама и баща не съумяват да виждат дарбата, евентуално тъй като не чакат дребното да има тъкмо такава или може би тъй като я търсят в друга област.

Кои са отличителните черти на  дребния  талант

Обикновено надарените деца демонстрират няколко общи черти, които ги отличават от останалите. И те са:

Постоянно търсене на тласъци, до момента в който са будни;

Вродена способност да имитират звуци и думи;

Изключителна наблюдателност или любознателност;

Свръхчувствителност към звуци, миризми, текстури и усети, както и извънредно енергична реакция към тези, които са им неприятни;

По-малка потребност от сън в съпоставяне с връстниците им.

Колко от тези характерности могат да имат

Талантливите деца може да не имат всички тези характерности, само че даже и единствено няколко от тях са задоволителни, с цел да ви подскажат, че детето е по-развито. Със сигурност най-важната линия е нуждата от умствена стимулация.

Родителите от време на време се усещат разочаровани, в случай че бебето им непрекъснато плаче или не се завърта по стомах в избрания за това месец, само че пък може зад това негово държание да се крие нещо друго, за което да стане ясно след време. Така че не бързайте да показвате своето страдание, а пробвайте да наблюдавате дребното през целия му интервал на напредък, с цел да забележите в точния момент тези издайнически сигнали на бъдещия огромен гений.

Въпреки че няма строги правила за идентифициране на гения при децата, има някои характерности, на които би трябвало да се обърне внимание. На първо място пробвайте да забележите дали детето се успокоява, когато има нови тласъци (нова ария е достатъчна). Много надарените деца също по този начин могат да проявят мощен интерес към числа или букви. Често това са тези малчугани, които стартират да се занимават с елементарна математика или се научават да четат сами още на 3-годишна възраст.

По материали от 

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР