Проблемът не е в приоритетите, а във вземането на решения.

...
Проблемът не е в приоритетите, а във вземането на решения.
Коментари Харесай

Политолог: Местните избори ще решат дали ПП-ДБ ще останат в управлението

„ Проблемът не е в целите, а във вземането на решения. Не е изчистен механизмът, нито тялото, което ще взима решенията в управническото болшинство. Това също не е гаранция, че държавното управление ще бъде устойчиво, само че ще легитимира взимането на решения. “

Това разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “ политологът Теодора Йовчева.

„ Партньорите в ръководството все по този начин ще си нямат доверие и е повече от разумно. През последните две години бяха построени акциите и двете политически сили, на изразителност срещу другата “, уточни политологът Лидия Даскалова.

Според нея едно съдружно съглашение сред ръководещите по-скоро ще нагнети гласоподавателите на ПП-ДБ.
Основният въпрос е, че има съществено разделяне сред кабинет и посланичество. Виждаме, че на равнище държавно управление няма проблеми, всичко, което идва като информация за проблеми, идва от Народното събрание. Дали ще стабилизират връзките си, ще забележим след локалните избори.
„ Надявам се да има по-задълбочена връзка сред двете първи сили по отношение на бюджета, в случай че той още веднъж не бъде признат, ще бъде голямо отчаяние за обществото “, разяснява Даскалова.

По думите на Йовчева за ПП-ДБ резултатът на локалните избори ще е сериозен тест дали това ръководство ще остане или не.
Трудно би могло да се мисли за запрещение на „ Възраждане “, тъй като би трябвало Конституционният съд да ревизира документите на партията, не е единствено изказването на един водач, по което той да се произнесе.
Според Йовчева „ Възраждане “ минава в спектъра на антисистемните партии, атакувайки демокрацията, което ще консолидира другите сили в Народното събрание.

Йовчева цитира и изследване, съгласно което популистките партии са склонни да употребяват фейсбук в пъти повече, в сравнение с останалите партии.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР