Проблемът не е толкова лисата на газ, колкото цените. Първо

...
Проблемът не е толкова лисата на газ, колкото цените. Първо
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Не изключвам коалиция между ГЕРБ и Промяната

Проблемът не е толкоз лисата на газ, колкото цените. Първо би трябвало да бъде обезпечен, тъй като огромна част от промишлеността използва природен газ. Физически би трябвало да ги има тези количества и " Булгаргаз " да сведе цените най-малко. Това сподели за Bulgaria ON AIR някогашният вицепремиер по демографската и обществената политика и някогашен външен министър Ивайло Калфин.

" Ние нямаме доста избор - митове са изказванията за ниските цени на съветския газ. Договорът, в случай че решим да плащаме в рубли, е като да въведем условия да плащаме в левове. Цената се е трансформирала. Това няма да е магическо решение, по което ще получим на ниска цена газ за България. Трябва рационално решение, несъмнено цените ще бъдат високи ", сподели още Калфин.

" Международните цени са на нивото от преди войната. Тогава стои въпросът за какво не са сходни и в бензиностанциите. Това още веднъж насочва вниманието към големите облаги, които се натрупат ", уточни Калфин.

И разкритикува помощта от 25 ст. за литър гориво, която е за всички, а не за най-нуждаещите се. По думите му тази мярка издува инфлацията като предизвиква потреблението.

Ивайло Калфин е уверен - идващото Народно събрание ще се ръководи от коалиция. А тя даже може да е сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната ": „ Не изключвам коалиция сред ГЕРБ и " Промяната ", ще се намерят доста пояснения - Планът за възобновяване, евроатлантическата ориентировка. Ще отстъпи някой от водачите и ще се решат всички проблеми. Очевидно е, че ще има отново коалиция, която е комфортно опрощение да се не помнят предизборните обещания. Политическите водачи да създадат стъпка обратно - това би бил по-добрият вид, неприятният - да вървим отново три пъти на избори за една година. “

" Под благовидния претекст за консенсус са подготвени да правят отстъпка, само че нито една от трите партии не споделя за министър-председател. Това, което виждам, е трескава подготовка за избори, които бяха предстоящи. Липсват посланията, всички пишат стратегия ", акцентира Калфин.

" Всеки желае да завоюва идващите избори с положителни вести и това води до подкрепяне не на тези, които имат потребност, а се раздава нашироко. Това усилва инфлацията, има и характерни аргументи като вноса на енергетика. В същото време някои компании натрупат големи облаги, което демонстрира проблем в държавната регулация ", разяснява Калфин.

По думите му задълбочаването на разделянето в приходите е бомба със закъснител.

Не е наложително от среща на такова равнище да излезе вест. Зад нея стоят доста невидими дейности и стъпки, които са от значително значение, разяснява някогашният външен министър. Той даде висока оценка на ролята на Ердоган в връзките сред Украйна и Русия. Но е уверен, че международната дипломация е в сложна обстановка, защото спорът е във фаза, в която мъчно има връщане обратно в Москва и Киев.

" Виждаме наклонност - Турция съумява в този миг да бъде в поддръжка на Украйна, без да заема антируска позиция. В тази обстановка се изисква много потенциал, с цел да правиш такава политика. Ердоган ще търси много значима роля в района ", уточни Калфин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР