Проблемът не е нерешим, но изисква адекватни меркиТова дали ще

...
Проблемът не е нерешим, но изисква адекватни меркиТова дали ще
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Царят е гол - природен газ няма

Проблемът не е нерешим, само че изисква съответни ограничения

Това дали ще има природен газ за "Топлофикация София " е функционалност на това дали ще има природен газ в страната.

"Крайно време е да кажем че царят е гол - нужният природен газ за потреблението в страната просто го няма ", сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Турбините на всеки един Топлоелектрическа централа към "Топлофикация " не работят с празни политически обещания, а с природен газ ", добави Георгиев.

Той разяснява и днешната информация от министър председателят Кирил Петков, че са контрактувани седем кораба с полутечен газ.

"Да не вършим аналогии с лъжливото овчарче, само че и преди този момент имаше изказвания, че са обезпечени доставки на полутечен газ и природният газ у нас ще поевтинее четири пъти. Не можем да имаме вяра на обещания. Съгласен съм, че сме в изключителна обстановка, само че за миналите шест месеца държавното управление трябваше да се оправи с този проблем ", уточни ръководителят на СОС.

По думите му е възмутително, че се е стигнало до такава степен, че поради несправянето с казуса с доставките на газ "Булгаргаз " да заплашва столичната "Топлофикация " със прекъсване на газ.

"Заплахите за прекъсване на газа към "Топлофикация София " са самопризнание, че няма задоволително контрактувани количества газ ", акцентира Георги Георгиев.

"За мен е необяснима ненавистта на ръководещите към София, единствено тъй като градът се ръководи от представители на някогашната власт. Надяваме се страната и "Булгаргаз " да си свършат работата и да обезпечат нужните количества газ. Проблемът не е нерешим, само че изисква съответни ограничения ", сподели още Георгиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР