Проблемът на Украйна се усложнява от ограничения характер на подкрепата

...
Проблемът на Украйна се усложнява от ограничения характер на подкрепата
Коментари Харесай

National Interest: Времето за прекратяване на войната в Украйна е сега

Проблемът на Украйна се усложнява от ограничавания темперамент на поддръжката на Съединени американски щати
Руско -украинската война е към този момент трета година и необятната общност стартира да се пита по какъв начин свършва войната?

След като са съдействали с към 75 милиарда $ за напъните за опозиция на Украйна, Съединени американски щати имат по-практична причина да обмислят края на войната, чийто темперамент ще дефинира дали инвестицията на Вашингтон си е коствала.

Войната е в застой за дълго време. Изминаха месеци, откогато и двете страни реализираха измерима облага в спора. Безизходицата се трансформира в алчен консуматор на запаси, включващ най-свирепите борби на европейския континент от края на Втората международна война. Човешките жертви на войната са сложни за схващане. Русия е дала 407 240 жертви от началото на войната. Жертвите на Украйна са по-трудни за пресмятане, само че към предишния август те евентуално възлизат на към 70 000 убити и 120 000 ранени, написа.

Измеримите изгоди, получени от съвсем половин милион жертви, са сложни за формулиране. Докато териториалните придобивки са в застой, вероятностите за предстоящ пробив също са лимитирани. Вашингтон, от своя страна, не е постигнал нищо друго, с изключение на да принуди Русия да изразходва в допълнение запаси. 

Моментът наподобява подобаващ за съглашение посредством договаряния. Това наподобява най-вероятният свършек на руско-украинската война и колкото по-скоро се реализира съглашение, толкоз по-добре.

Украйна не е подготвена да си върне територия от съветските агресори. Освен това стратегическите изгоди от всяка възвърната територия ще бъдат лимитирани, което прави напъните сложни за оправдаване.

Последното контранастъпление на Украйна се провали и бъдещите контранастъпления евентуално ще имат същата орис. Проблемът на Украйна се усложнява от ограничавания темперамент на поддръжката на Съединени американски щати. Към днешна дата Съединени американски щати са помогнали да се поддържа съпротивата на Украйна с принос от близо 75 милиарда $. Но поддръжката на Съединени американски щати не може да продължи постоянно. В последна сметка американските данъкоплатци и определените длъжностни лица, които ги съставляват, ще признаят, че стратегическите изгоди от поддръжката на Украйна съвсем не съществуват. Когато това осъзнаване се появи, очаквайте американското финансиране за спора да пресъхне. Това ще окаже спомагателен напън върху Украйна за споразумяване, като в същото време ще утежни силата на преговорната им позиция.

Решението на съветския президент Владимир Путин да нахлуе в Украйна беше злополука наедно със злощастната афганистанска интервенция на Съветския съюз – спор, който форсира разпадането на режима. Малко евентуално е режимът на Путин да се разпадне в близко бъдеще, само че руско-украинската война има дълготрайни отрицателни последствия.

Най-остро е, че Русия е претърпяла над 400 000 жертви и е влошила качествата на своята войска посредством непрекъснат кръвоизлив от танкове, бронетранспортьори и самолети. Русия също утежни репутацията си на международната сцена, банкрутирайки политическия си капитал и затвърждавайки статута на нацията като парий наедно със Северна Корея или Иран.

Съединени американски щати са спечелили доста малко от вложенията си в Украйна в размер на 75 милиарда $. Единствената осезаема изгода, може би, е, че вложенията на Съединени американски щати принудиха Русия да изразходва повече запаси, в сравнение с биха имали другояче, отслабвайки съперничещата мощ и намалявайки вероятността Русия в миналото да стане хегемон в Евразия. Продължаването на финансирането на безизходицата в Украйна би било стратегически безразсъдно и фискално неразумно. Съединени американски щати би трябвало да притиснат украинците да преследват нападателно съглашение.

Тъй като всички страни, които са най-пряко въвлечени във войната, имат належащи аргументи да преследват съглашение, съглашението наподобява най-вероятното умозаключение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР