Проблемът на родната политика е, че голяма част действат като

...
Проблемът на родната политика е, че голяма част действат като
Коментари Харесай

Маринов: Всевластието в политиката може да бъде ограничено със законови промени

Проблемът на родната политика е, че огромна част работят като недосегаеми и не носят никаква отговорност. Това сподели в ефира на „ Твоят ден” ръководителят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов. По думите му казусът с всевластитето може да бъде решен даже единствено със законови промени, без да се поправя конституцията.

„ Няма нито един притеглен от висока управническа позиция, при съществуването на потвърдени злоупотреби. Така се управляваше България през последните 10 години. Очевидно е и, че част от правосъдната система не работи против високите етажи на властта. Важна е не толкоз незабавната промяна на персони, а това, че със законови промени може да се вкара ред в тази система”, разяснява той.

Проф. Маринов дефинира като клевети изказванията, че президентът се готви да предложи по-големи пълномощия на президентската институция.

„ Румен Радев уточни сърцевината на предлаганите промени- по-добро гарантиране на институционалната процедура на българските жители в най-широк смисъл. Трябва да бъдат положени старания, с цел да действа обществената власт по открит и почтен начин”, сподели още той.

Относно измененията в конституцията проф. Александър Маринов беше безапелационен, че не става въпрос за самоцелни промени, а за кардинални решения.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР