„Проблемът на прокуратурата е, че прокурорите, следователите и разследващите полицаи

...
„Проблемът на прокуратурата е, че прокурорите, следователите и разследващите полицаи
Коментари Харесай

Зам.-директорът на Следствието: Премиерът няма понятие какво работи прокуратурата

„ Проблемът на прокуратурата е, че прокурорите, следователите и проверяващите служители на реда безшумно, добродушно и съзнателно си правят работата и никой не я вижда. Премиерът си разреши да съобщи в Брюксел, че на всички е ясно, че прокуратурата не работи. За страдание, министър-председателят на страната ни няма безусловно никакво разбиране какво работят прокуратурата и следствието”. Това съобщи зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров в студиото на „ Офанзива с Любо Огнянов " по Нова Нюз.

По думите му битката с корупцията по високите етажи на властта е проблем в целия свят.

„ Не съм склонен, че няма никакъв резултат у нас. Има съответни наказателни производства, които са приключили с сполучлив край. Ако приказваме за какво в спецпрокуратурата няма толкоз доста влезнали в действие неоправдателни присъди би трябвало да отчетем, че спецпрокуратурата и спецсъдът са относително млади, а с цел да се стигне до дефинитивна присъда има триинстанционно произвеждане, което приключва с финален акт на ВКС”, изясни той.

Тодоров разяснява и листата с имена, който министър председателят Кирил Петков съобщи на прокуратурата.

„ Никой не разбра дали това беше директория или торбичка с отрязъци. Никой не разбра какво тъкмо Петков е занесъл”, сподели той.

И добави: „ Когато някой жител, без значение дали той е министър-председател и дали заема или не висша държавна служба заяви, че знае за осъществени закононарушения и техните причинители, то той е задължен да съобщи тази информация на съответните органи. Ако не го направи - те са длъжни да го потърсят и да изискат тази информация”, сподели още той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР