Проблемът на нашата държава е, че постоянно е в грип

...
Проблемът на нашата държава е, че постоянно е в грип
Коментари Харесай

Цитат на деня: Проблемът на държавата е, че постоянно е в грип или пневмония и не се вижда къде е имунната система

Проблемът на нашата страна е, че непрекъснато е в грип или пневмония и не се вижда къде е имунната система.

Това съобщи пред Би Ти Ви някогашният министър на стопанската система и претендент за президент на последните избори за държавен глава Трайчо Трайков. Той посочи, че думите му се отнасят за непознатите вложения в страната, които съгласно него не са толкоз доста, а по тази причина си имало и причина.

" В последна сметка всичко опира до правораздавателната система. Чуждите вложения не са доста, тъй като вложителите, макар ниските налози, не са сигурни, че са юридически предпазени ", сподели още Трайков.

Той напомни случая с френския дипломат Ксавие дьо Кабан, който преди време алармира за опита за лишаване на бизнеса на компанията " Белведере " в България, като разгласи, че в това има намесени представители на правосъдната власт. Дипломатът даже употребява определението " гнила ябълка " за някои от българските магистрати.

" За страдание българският бизнес нямат български дипломат, с цел да го отбрани ", добави Трайков.

Той добави, че чака съдът да върне делото за продажбата на миноритарните държавни дялове в ЕВН на прокуратурата. По него са упрекнати той, някогашният вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков, съиздателят на " Капитал " и " Дневник " Иво Прокопиев, изпълнителният шеф на " Булброкърс " Радослав Рачев, както и чиновниците на компанията Петър Василев и Любомир Евстатиев.

" Прокуратурата ще имат целия живот да внесе или не това дело още веднъж. Прогнозата ми е, че няма да го внесе най-малко в идната година, до момента в който трае българското председателство на Европейския съюз, с цел да не се излагат ", сподели още Трайков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР