Проблемът между поколенията е залегнал в мюзикъла „Кастинг“, чиято премиера

...
Проблемът между поколенията е залегнал в мюзикъла „Кастинг“, чиято премиера
Коментари Харесай

В Добрич поставят мюзикъл с хитове на Майкъл Джексън

Проблемът сред поколенията е залегнал в мюзикъла „ Кастинг “, чиято премиера е на следващия ден в Добрич. Това заяви на конференция Петър Радевски, който е режисьор, сценарист и създател на музиката. В мюзикъла ще бъдат включени и особено оркестрирани шлагери на Майкъл Джаксън.

Решението му до сложи „ Кастинг “ на добричка сцена е поради отличните мнения за хореографа на балет „ Алексия “ Севдалина Мавродиева. А огромното предизвикателство за нея е ужасната демографска рецесия. „ Започнахме работа с деца, чието занимание e да танцуват и успяхме да изградим изключителни танцьори и експерти, споделя тя. Много от сътрудниците ѝ били изумени, че може да се направи такова нещо в един незначителен град, какъвто е Добрич. Защото мюзикълът е „ най-високото ходило за всеки хореограф “.
„ В България сме пионери с това, което вършим “, показа Иван Мандев, шеф на трагичния спектакъл „ Йордан Йовков “. Той напомни, че преди 10 години, още до момента в който Майкъл Джаксън е бил жив, на сцената в Добрич към този момент е поставян този театър. Но в този момент е с нов сюжет, предпазени права, с либрето, живо осъществяване, добави Петър Радевски. Според него мюзикълът „ Кастинг “ към този момент може да се демонстрира и на други подиуми.
Заедно с възпитаниците на „ Алексия “ и на музикалната педагожка Елена Карабельова, на сцената на „ Кастинг “ ще са актьорите Стефан Сърчаджиев, Красимир Демиров и Татяна Христова. За премиерата се чакат зам.-министърът на културата Румен Димитров и депутатите от НФСБ Валери Симеонов и Йордан Апостолов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР