Проблемът е закона за бюджета и липсата в него на

...
Проблемът е закона за бюджета и липсата в него на
Коментари Харесай

Синдикатът на МВР: Заплатите са с 15% по-ниски

" Проблемът е закона за бюджета и неналичието в него на каквото и да е нарастване на заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Вече втора година изоставаме с 15% от сътрудници в други структури на сигурност. Другите 5% са желани поради инфлацията. Министър-председателят направи нещо обикновено - извика ни на договаряния, а през това време митингите ще не престават. Министерство на вътрешните работи се нуждае от всеобхватна промяна, за това сме на едно мнение ". Това съобщи за " Офанзива " Валентин Попов, ръководител на Синдиката на Министерство на вътрешните работи.

Според него ще се види какви средства ще са нужни и за униформено облекло. " Надяваме се да не приказваме за 510-520 лв. за полицейско яке, а в случай че цените са високи, най-малко да става дума и за качество ", посочи Попов.

Той разяснява и проблема с служителите на реда на митинга на " Възраждане ". " Беше направена една крачка повече от нужното, в желанието да се покаже, че полицията не счита да употребява сериозна мощ. В някои случаи това може да бъде приветствано, в други не съм напълно сигурен ", сподели Попов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР