Проблемът е за гарантиране на легитимност на следващата власт. По

...
Проблемът е за гарантиране на легитимност на следващата власт. По
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Натрапва се усещането за много поводи изборите да бъдат оспорвани

„ Проблемът е за гарантиране на легитимност на идната власт. По отношение на датата, на технологията, на методите е значимо задоволително рано да има цялостна изясненост и задоволително висока степен на единодушие за смисъла и за успеваемостта на препоръчаните процедури за гласоподаване, с цел да избегнем все по-натрапващото се чувство, че ще има доста мотиви тези избори да бъдат оспорвани “. Това разяснява пред БНР политологът и академични учител.
Той акцентира, че колкото повече проблематичност има в, толкоз по-голяма е вероятността изборите да бъдат оспорени.
 Политолог: Движение за права и свободи показва политическо самочувствие и добра кондиция Политолог: Движение за права и свободи показва политическо самочувствие и добра кондиция
„ Политическо самочувствие, единение и добра кондиция от позиция на вътрешна динамичност и ясно политическо предложение “....
„ Говорим на ниво по кое време и по какъв начин да станат изборите, само че в случай че продължава топката да се тупа и да няма изясненост, можем да стартираме да си задаваме по-сериозния въпрос - дали да станат изборите... Притеснявам се, че този спор сред представителите на главните институции може да бъде препъни камък за намиране на най-ефективното решение “.
Делийски добави: „ По-сериозният миг е не полемиката на ниво технологии, а политическата страна на въпроса... Целият развой на договаряния ще бъде пленник на предизборната обстановка и не чакам най-после да получим задоволително решение от позиция на легитимността. Не е въпросът кой е отговорен и кой не, въпросът е, че сме напът да влезем в избори, които могат да бъдат оспорени от всеки. По отношение на приемането на изборите нещата ми се костват все по-проблематични “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР