Проблемът е ясен, десетки български граждани са застрашени от сериозни

...
Проблемът е ясен, десетки български граждани са застрашени от сериозни
Коментари Харесай

Омбудсманът предупреди: Българите са застрашени от присъди и глоби в Гърция

Проблемът е явен, десетки български жители са застрашени от съществени присъди в Гърция – затвор и стотици хиляди евро за погашение. Своевременно дано да има пререгистраране на продаден автомобил, няма да има наказания за тези, които до в този момент не са го създали. Гърция отхвърля да одобри документите за покупко-продажба, в случай че няма промяна на регистрация. Така тези хора са упрекнати даже за трафик на мигранти. Това съобщи на брифинг на МвнР омбудсманът Мая Манолова по тематиката за проблемите с наказателни каузи, които се водят против притежатели на български ППС в Гърция.

" Българските жители са представяли документи за продажба за съответните коли, само че гръцките управляващи не одобряват нищо. Ако няма позволение на този въпрос, ще сезирам европейските институции ", сподели още тя.

" По документи за жалост някогашните притежатели на коли, с които има закононарушение носят отговорност, даже когато нямат нищо общо. Страната ни също се бори с трафика на хора. Собствениците на МПС водят отговорност, даже и различен да е направил закононарушение с автомобила ", това съобщи външният министър Екатерина Захариева.

" Призовавам българските жители да се свързват с нашите чиновници при такива обстановки. Ще желаяме да сме осведомени за формирани производства против наши жители в Гърция. Не можем да издирим всички проблеми, само че дано някогашните притежатели на коли да ревизират дали е осъществено прехвърлянето на колите. Нека българските жители, които пътуват за Гърция да обръщат внимание на техните условия. Глобите там стартират от 1500 евро. Не би трябвало да носят повече от 10 литра корав алкохол, както домакински алкохол без данък, не би трябвало да носят повече гориво от това, което е в колата им ", разкри министърът.

" Нека хората да трансферират колите си и да спасим десетки наши жители да понесат наказателни отговорности за непознати закононарушения. Институциите ще спомогнат в това, да се ревизира даден автомобил дали е регистриран на новия си притежател ", сподели още по тематиката вътрешният министър Валентин Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР