Проблемът е в липсата на държавност в последно време. Постоянно

...
Проблемът е в липсата на държавност в последно време. Постоянно
Коментари Харесай

Бойко Найденов за трагедията с полицаите: Проблемът е в липсата на държавност, сменят се правителства, постоянно сме в криза

" Проблемът е в неналичието на държавност напоследък. Постоянно се сменят държавни управления, непрекъснато сме в рецесия, само че особено в региона на правораздаването този проблем ескалира ", съобщи някогашният шеф на Националната следствена работа Бойко Найденов  Бойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 година приключва Академията на Министерство на вътрешните работи - компетентност в предаването на " Денят ON AIR ".

Според него част от трафика на мигранти се реализира благодарение на Министерство на вътрешните работи и тези схеми могат да бъдат разрушени, в случай че има политическа воля. По думите му приказваме непрестанно за огромната корупция, която убива, а последният случай също е корупция.

" Този юноша сега е арестуван, следва углавен развой против него, дано да забележим съдът какво ще одобри най-после. В качеството си на юрист бих споделил, че има доста огромни запаси към такова обвиняване за съзнателно ликвидиране. Не виждам по какъв начин този юноша е имал какъвто и да било претекст да убива тези хора ", изясни Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Той сложи редица въпроси: Защо този рейс е стигнал от Малко Търново до Бургас, без да бъде спрян? Как този рейс, който е безусловно бракуван, от 2 седмици продаден, се движи някъде по страната с подправени регистрационни номера? В същото време непрекъснато текат акции за инспекция на опиати и алкохол и се регистрират по 20 души хванати - по какъв начин никой не спря този рейс?

Неговото мнение е, че бежанците са най-малкият ни проблем, а " Гранична полиция " би трябвало да извършва своите отговорности на границата, където е издигната ограда. Те би трябвало да я поддържат, да употребяват всички механически средства, които са заложени.

" Представяте ли си, че един граничен служител на реда на най-ниско равнище, който очевидно забогатява в границите на 2-3 години, ще бъде държан от ръководителя, в случай че той не получава нещо. Има една верига, в която се покриват взаимно. В цялата тази верига едно едва звено в случай че има, тя се къса и всичко пропада ", сподели Найденов.

Той счита, че казусът се корени в неналичието на държавност и целеустремено са разрушени структурите, които са работили за битка против престъпността.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР