“Проблемът е разкъсването на пъпната връв между шайката и парламентът.

...
“Проблемът е разкъсването на пъпната връв между шайката и парламентът.
Коментари Харесай

БСП: Номерът на Борисов няма да мине

“Проблемът е разкъсването на пъпната шнур сред шайката и Народното събрание. Не е ли обществена загадка, че в една или друга степен във всички парламентарни групи има пробиви, само че в едните те са пагубни, в други са поединично. Ние от Българска социалистическа партия се опитваме на 12 септември да решим въпроса си с няколко подводници, които работят с представители на шайката. От това, което виждаме с моите сътрудници от парламентарната група и партията, обикаляйки по страната, с много огромна убеденост мога да кажа, че след 12 септември съвсем всички подводници ще дебаркират на далечни крайбрежия. Прекият избор на ръководител на Българска социалистическа партия ще помогне на партията да реши някои проблеми в Националния съвет, и по този начин ще излезем на права крайна линия към изборите. ” Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Румен Гечев пред Българска национална телевизия.
  “Изключено е Българска социалистическа партия да поддържа това извънредно необичайно решение на премиера. То е политически несъстоятелно и опонира на здравия разсъдък. Какъв рестарт на системата, каква власт на младежите, в случай, че Борисов прави всичко това, с цел да може той и неговата тайфа, както го назовава един негов народен представител, да останат на власт. Няма по какъв начин да се съгласим Борисов да разиграва топката сред 1 и 5 години, както описват юристите ”, посочи Гечев.
Народният представител изясни, че Борисов не прави нищо, което не е в съгласие, или не му е подадено от Движение за права и свободи, като съгласно него управлението на Движение за права и свободи управлява страната: “Те му дават дневния ред. Те му дефинират министрите на основните парични потоци. Борисов се намира в самобитна политическа клетка. Във всички основни закони, предлагани от ГЕРБ, Движение за права и свободи ги поддържа. ”
“Вчера господин Борисов цитира надписа на Народното събрание: “Съединението прави силата ”. Много хубаво, само че вие в този момент ли видяхте надписа? Г-н Борисов изобщо не идва в Народното събрание. Той унижава Народното събрание, нагрубява председателката на Народното събрание. Това е единственият министър председател в Европа и вероятно в Африка, който неглижира Народното събрание си. В същото време той си е по ловните стопанства, наглее, прави третостепенни срещи.Този човек ненавижда Народното събрание, той мисли, че Народното събрание е придатък на премиерството му ”, бе безапелационен социалистът.
“Този номер няма да мине. Имаше светкавична реакция на българската общност. И от митингите, и от извънпарламентарните партии няма някой, който да поддържа тази паническа концепция на Борисов да се задържи на власт. Ако той и екипът му са предполагали, че някой ще се хване на тази въдица, доста са се объркали ”, приключи Румен Гечев.
 
A какво съобщи Томислав Дончев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР