Проблемът е от цената на едро до цената на дребно.

...
Проблемът е от цената на едро до цената на дребно.
Коментари Харесай

Надценките в магазините между 60-140%, но нарушенията спадат

Проблемът е от цената на едро до цената на дребно. Надценките в магазините са сред от 60-70 до 130-140%. Това съобщи служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов пред БиТиВи.

Той изясни, че провокациите пред него и пред служебния кабинет, който през днешния ден ще съобщи властта на ротационния кабинет, са били през зимата поради опасенията, че няма да има газ и че инфлацията ще се вдигне още повече. Тези проблеми са забравени 7-8 месеца по-късно, оптимистичен е Стоянов. Той очаква инфлацията през май да е към 9%.

Въпреки спада в инфлацията, Стоянов уточни, че единствено две търговски вериги са пуснали цените си в сайта на служебната власт - Foodprice.bg. В последния си ден като длъжностен министър Стоянов прикани депутатите да одобряват Закон за надценка на храните. КЗП са създали към 1 500 инспекции, като в този момент към този момент към 20-25% са нарушаванията.

Цените на млечните артикули също спадат. Цената на киселото мляко към този момент е с 6-10% надолу.

Относно санкциите на " Лукойл ", Стоянов уточни, че санкциите към момента се апелират и не знае дали средствата от санкциите са импортирани в държавната хазна.

За равносметката на оръжейната промишленост, Никола Стоянов посочи, че няма още окончателните цифри за първите пет месеца за резултатите на отбранителната промишленост. Секторът върви добре, предприятията са натоварени, хората работят и получават високи заплати, изясни министърът.

Никола Стоянов съобщи, че няма по какъв начин президентът да разпорежда да се спре помощта за Украйна, а това зависи от Народното събрание.

Той се надява новият министър на стопанската система и промишлеността да продължи линията на връзка с задграничните вложители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР