Проблемът е комплексен, на цялата държава. Мисленето на някои хора

...
Проблемът е комплексен, на цялата държава. Мисленето на някои хора
Коментари Харесай

Каката на прегазеното момче: Нямаме повече деца за даване

„ Проблемът е сложен, на цялата страна. Мисленето на някои хора е, че са безнаказани и няма да има последици, в случай че се качат зад кормилото след приложимост на алкохол.

В чужбина нещата са разнообразни - в Гърция санкциите са моментални. Ако не я платиш, следва рента и струпване на санкцията. Няма малки врати за обжалване. ”

Това сподели през днешния ден пред Нова тв Ина Арсова - сестра на 15-годишния Филип, който бе погубен в събота вечер от пийнал водач на ул. " Гурко " в центъра на София.

 Тя уточни, че българите се опасяват да нарушават законите в Гърция.

„ Не може най-голямата парична санкция за шофиране след приложимост на алкохол да е 2000 лв.. Това е смешна санкция, кой ще го е боязън да се качи зад кормилото ”, сподели още почернената жена.

Тя разяснява и обстоятелството, че Петър Тодоров сега на действието е возел дамата, с която живее, и 4-годишото й дете.

„ Жената е била с водача преди да се качи в автомобила и е знаела, че е използвал алкохол. В някои страни се санкционира това, че знаеш, че твой непосредствен кара, използвал алкохол ”, добави Ина Арсова.

Според нея в сходни обстановки фамилиите и околните са съучастници.

Сестрата на починалия Филип призна, че той бил „ неповторимо дете, което в никакъв случай не е нарушило нито едно предписание ”.

„ Възпитано дете, което в никакъв случай не е отишло на учебно заведение импровизирано, без домашно. Никога не би си разрешил да пресече на друго място, с изключение на на светофар или пешеходна пътека. Имаше мощен дух и наличие, беше образец за възрастните. От дребен беше мощен и виновен. Нямаше потребност да му се повтаря. Много обичаше да се разхожда в центъра на София ”, сподели още Ина Арсова.

По думите ѝ младежът е спортувал от дребен.

„ Преди няколко месеца на подготовка по самбо си счупи ключицата. Думите му към родителите му бяха, че съжалява, че им е предизвикал това - да би трябвало да го водят по лечебни заведения и лекари.

Не искаше да е в тежест на никого, самичък се оправяше с всичко, изкара отлични резултати от матурите. Никога не сме си мислили, че по този метод можем да бъдем осъдени ”, показа още сестрата на жертвата.

Както Клуб Z писа, след прокурорското задържане за 72 часа, през вчерашния ден Софийски градски съд остави за постояно в ареста 37-годишния Петър Тодоров. По време на мярката за неотклонние стана ясно, че съгласно първичните експертизи той е карал с към 88 км/ч вечерта по ул. " Гурко ". Има 2,1 промила алкохол в кръвта, а при типа на лежащото безжизнено дете на 10 м от него, не се е опитал да помогне ни минимум.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР