Проблемът е как двамата непримирими врагове ще прикриват омразата помежду

...
Проблемът е как двамата непримирими врагове ще прикриват омразата помежду
Коментари Харесай

Тотев vs. Каназирева. Любов ли бе, да я опишеш...

Проблемът е по какъв начин двамата непримирими врагове ще прикриват омразата между тях, до момента в който убеждават предизборно жителите, че ГЕРБ е единствената партия, която залага на обединяването в името на националния интерес

С гробно безмълвие активът на ГЕРБ под тепетата посрещна новината, че Дани Каназирева ще е районен отговорник за Пловдив-град и Пловдив-област. Единствено координаторът за Пловдив-област Георги Мараджиев разяснява - тя беше добър регионален шеф и народен представител.

Новата служба бе въведена с смяна на устава на партията, направена по време на националното заседание на ГЕРБ през вчерашния ден. Регионалните отговорници ще се назначават от Изпълнителната комисия и ще оказват помощ за по-добрата връзка по места. На процедура те ще са нещо като надзорници над регионалните координатори. Засега такива остават Иван Тотев за Пловдив-град и Мараджиев за Пловдив-област. В същото време Иван Тотев влезе в Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това слага въпроса кой на кого ще е партиен шеф - Тотев на Каназирева, или противоположното. В ГЕРБ към момента не са наясно дали новите партийни секретари ще работят в границите на съответни области, или ще се обособят райони, които да обединят няколко такива. Ако се случи второто, Каназирева най-вероятно ще дава отговор за Пловдив-град, Пловдив-област, Смолян, а евентуално и Пазарджик.

Между Иван Тотев и Дани Каназирева от години тлее омраза, граничеща с ненавист. Дълги години Каназирева, която напусна партията през 2010 година, изграждаше политическия си облик на гърба на ГЕРБ като гневен конкурент на Иван Тотев и неговата политика в Пловдив. По време на предизборната акция за локалния избор през 2019 година Каназирева трупаше точки, като обещаваше да демонтира модела " Тотев " (актуалното и през днешния ден изчегъртване на ГЕРБ, само че с други думи). След изборите тя изненадващо бе назначена за регионален шеф по персонално решение на Бойко Борисов. За парламентарния избор на 4 април Каназирева се оказа лидер на листата на ГЕРБ в региона, а по-късно получи своя звезден месец като народен представител в 45-ото Народно заседание. Най-вероятно обстановката ще се повтори на предварителните избори на 11 юли, откакто през вчерашния ден някогашната регионална получи персонална хвалба от Борисов за работата си в 45-ото Народно събрание. " Дани Каназирева ми направила доста положително усещане с обраното си говорене, макар злостните нападки против ГЕРБ в Народното събрание ", сподели министър председателят, който отличи и депутата от Пловдив Радомир Чолаков. За Тотев и този път нямаше похвали, само че пък някогашният кмет получи по-важното - място в Изпълнителната комисия, което бетонира позициите му в партията.

Как довчерашните непримирими врагове Иван Тотев и Дани Каназирева ще построяват дружно имиджа на ГЕРБ като единствената партия, която залага на обединяването в името на националния интерес за идния избор на 11 юли, е въпрос на актьорски гений. Като познаваме уменията на двамата в основните функции, представлението на подправените облици надали ще си коства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР