Проблемът е, че всичките тези скандални случаи – и наречения

...
Проблемът е, че всичките тези скандални случаи – и наречения
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Подводниците за отслабване на БСП изплуваха под флага на „3 март”

„ Проблемът е, че всичките тези скандални случаи – и наречения от Бойко Борисов „ Път на Копринката ”, и пътя на автомагистрала Хемус – се нижат през седмица, само че българската правосъдна система не реагира дейно. Крайно време е да се потърси отговорност на тези, които разтакават каузи, на тези, които ги поставят на трупчета - на процедура те прикриват закононарушения, и това става пред очите на целия български народ ”.
Това съобщи в ефира на Nova news народният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” проф. Румен Гечев.
„ Това, което други приказват в този момент е нещо, което Българска социалистическа партия е оповестила от дълго време и е сезирала способените органи. Но, за жалост, няма реакция от българската правосъдна система ”, добави социалистът.
В отговор на въпрос на водещия проф. Румен Гечев уточни, че в единия от сигналите – този за Габрово, става дума за покупка на постройка от общественото министерство, при които разликата в цената е от два-три пъти. Той обаче акцентира, че има надалеч по-сериозни сигнали и скандални контракти, свързани с доставки на горива – на Община Перник, на системата на пандизите, цитира контракта с „ Боташ ”.
„ Браво на всеки депутат, който се пробва да търси истината и да задава въпроси. Но откакто правосъдната система не реагира на нашите сигнали до прокуратурата – на парламентарната група, на ръководителя на Българска социалистическа партия, на депутати от Българска социалистическа партия, необичайно внезапно, откакто Пеевски зададе тези въпроси, като че ли има някакво задвижване. Да се надяваме, че няма да е краткотрайно, а ще има някакви резултати ”, съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ”.
В диалога за служебните кабинети Румен Гечев означи скандалните думи на Слави Василев, специалист преди в екипа на президента, станали известни в последните дни: „ Двама от служебните министри Кирил Петков и Асен Василев са били донесени на листче от някакъв изтъкнат предприемач, както споделя той „ огромен хитрец ”, който отишъл до американското посолство, получил „ да ”, върнал се в президентството, дал двете имена на президента Радев и – споделя специалистът на господин Радев – двамата стават министри в неговите служебни кабинети ”.
За Пеевски и Румен Радев: „ Може би се основава един огромен „ Биг Брадър ”, който цели да се отклони вниманието от по-важните неща, включително задълбочаващата се икономическа рецесия в Германия, развой, който ще рефлектира и върху българската стопанска система. Което не значи, че този „ Биг брат ” не би трябвало да бъде разследван ”, разяснява проф. Гечев.
Той добави към това идните европейски избори, задаващата се национална конференция на Движение за права и свободи, която би трябвало да избере водач на Движението и фактът, че процесите сред Европа, Украйна и Русия не се развиват по този начин, както са били обещани.
„ За „ 3 март ”: Категорично доказателство, че президентството взе участие в политическо инженерство, и то не за първи път ”, разяснява в „ Офанзива ” проф. Гечев и добави:
„ Това е, първо - нарушаване на Конституцията, защото президентът, било то и посредством хора от обкръжението си, няма никакво право да взе участие в инженерни политически планове. Второ, регистрацията на 3 март изрично опонира и на законите – никоя политическа мощ няма право да си присвоява националните празници. И трето – това става през август, предходната година, което удостоверява, че сме били прави. Че, тези, които напуснаха Българска социалистическа партия и Националния съвет и упрекнаха за това партията и управлението, в действителност са имали други планове. Днес подводниците изплуват под флага на „ 3 март ” и това демонстрира, че е било една добре проведена интервенция на намаляване на Българска социалистическа партия ”, уточни социалистът.
Румен Гечев бе безапелационен, че в Българска социалистическа партия не се тормозят от нова президентска партия: „ Ние сме партия на повече от 130 години. единствената социалистическа партия от Източна Европа, което е на политическия терен. И ще останем на терена, защото организираме поредна политика, предлагаме различни решения, пазиме и не предаваме нашите гласоподаватели. За разлика от други, които преди изборите се кълнат, че няма да се съюзяват, а след тях – вършат сглобки, вид обеден обир, на гърба на народа.
Нашите представители в Европейския парламент в отиващия си мандат, които бяха определени при скрито гласоподаване, не оправдаха доверието ни. Не съм ги виждал тук, в Народното събрание, на заседания на Националния съвет на Българска социалистическа партия, като се изключи един от тях. В доста случаи гласоподаваха срещу решенията на Народно събрание на Българска социалистическа партия, ще посоча Истанбулската спогодба, глобите против Русия. Какви хора ще изпратим – ще решат нашите първоначални партийни организации. Но изрично би трябвало да са хора, които са дейни и умеят да убеждават в отбрана на българския народен интерес.
„ Не сме подготвени да влезем в зоната ”, безапелационен беше националният представител от Българска социалистическа партия проф. Гечев в края на диалога. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР