Проблемът далеч не е прогнозен, след като вчера Индонезийският парламент

...
Проблемът далеч не е прогнозен, след като вчера Индонезийският парламент
Коментари Харесай

Джакарта потъва

Проблемът надалеч не е планиран, откакто през вчерашния ден Индонезийският парламент одобри закон, с който утвърди преместването на столицат на страната от постепенно потъващия град на покрития с джунгли остров Борнео, на 2000 км. от Джакарта.

Предложението се разисква от 2019 година поради повишението на морското ниво вследствие на климатичните промени, честите наводнения и все по-тежкия трафик на гъсто популации остров Ява, написа Euronews.

Новата столица на страната ще се назовава Нусантара и ще обгръща към 56 180 хектара в провинция Източен Калимантан в индонезийската част на Борнео, който е територия на Индонезия, Малайзия и Бруней. Като спомагателен терен, поради разрастването на бъдещата столица, са планувани още над 250 000 хектара околна повърхност.
 Indonesia presses on with capital relocation plan despite pandemic - Nikkei Asia Нусантара (проект), фотография - nikkei.com
Плановете на индонезийското държавно управление са с на най-съвременни технологии да сътвори съвременен, екологично чист и „ интелигентен ” град, Строителството трябваше да стартира...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР