Проблем във фундаментите и конструктивни деформации наложиха промяна в договора

...
Проблем във фундаментите и конструктивни деформации наложиха промяна в договора
Коментари Харесай

Проблем във фундаментите промени договор за строеж на база за защита на свидетели 

Проблем във фундаментите и градивни деформации постановиха смяна в контракта за преустрояване на здания за потребностите на Бюрото по отбрана на очевидци при основния прокурор.
Контрактът е подписан на 22 юни предходната година и е на стойност 2 654 749 лева . без Данък добавена стойност. Изпълнител на обекта е консорциум „ ГДС – Руен “, състоящ се от компаниите „ Руен Холдинг “ АД - Кюстендил, „ Георгиев Дизайн Студио “ и „ Вамос “ ООД - София. Заради открито проваляне в основите на две здания, което не е могло да се планува, на 11 април т.г. е подписано в допълнение съглашение за нарастване на цената на контракта със 125 402 лева без Данък добавена стойност.
Седем са били предходната година претендентите да извършат инженеринговата поръчка – за планиране и СМР по преустрояване на обектите, само че шест от тях са отстранени от присъединяване. Накратко казано, поради противоречие с условията на възложителите. Но честа неточност при множеството от тях, дори със стотинки, е изчисляването на 10-те % от общата стойност на оферираната цена, предопределена за непредвидени строително-монтажни работи. „ Бул-ЕС Инженеринг “ ДЗЗД да вземем за пример е отстранена единствено поради това, само че неточността не е със стотинки, а с левове. Грешката в сметките им е с над 29 хиляди.
Поръчката е за осъществяване на главен ремонт и реорганизация на комплекс от 7 здания на ул. „ Подполковник Калитин “ № 21 в два поземлени парцела с обща повърхност от 13 983 кв. м. С решение на Министерски съвет те са предоставени в ръководство на Висшия правосъден съвет за потребностите на Бюрото по отбрана при основния прокурор.
Сградите са строени в интервала 1938-1982 г ., и са в неприятно положение, две от тях подлежат на разрушение.
Останалите би трябвало да се реконструират и пригодят за: образователна зала с потенциал до 30 души за осъществяване на образование и профилирана подготовка на служителите; дежурна част с център за видеонаблюдение; складови пространства, списък и помещение за запазване на въоръжение и спомагателно оборудване; стрелбищен комплекс и помещение за обслужване на въоръжение, зала за физическа подготовка с прилежащи съблекални и санитарни възли; открит и закрит гараж; автомивка.
Досега на изпълнителя е заплатен задатък от Главна прокуратура в размер на 855 749 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР