Проблем в Amadeus доведе до блокиране на регистрационни системиРегистрационните системи

...
Проблем в Amadeus доведе до блокиране на регистрационни системиРегистрационните системи
Коментари Харесай

Компютърен проблем засегна редица летища

Проблем в Amadeus докара до блокиране на регистрационни системи

Регистрационните системи на доста летища блокираха през вчерашния ден, поради проблеми със системата Amadeus

Летища от целия свят изпитват от през вчерашния ден съществени разстройства в компютърните си системи за регистрация на пасажерите, оповестиха късно нощес разнообразни медии.

Проблемите са засегнали някои от най-големите аерогари по света като Хийтроу и Гетуик в Лондон, летищата в Цюрих, Мелбърн, Йоханесбург, летище Чанги в Сингапур и националното летище „ Роналд Рейгън ” във Вашингтон, оповестяват Военновъздушни сили и The Telegraph.

От офиса на Amadeus Altea осведомят, че мрежата е била наранена от проблем със софтуера в ранните часове на деня в четвъртък, което е довело до срив в някои системи.

Според уеб страницата на компанията, снабдител на решения за резервации и ръководство на полетите, наранени са над 124 са самолетните компании по света, които употребяват нейната технология.

„ Екипът по техническо застраховане на Amadeus предприе незабавни дейности за идентифициране на аргументите за казуса, с цел да се възвърне работата на услугата колкото е допустимо по-скоро ”, се споделя в изказване на компанията.
още по тематиката
„ Работата по остраняване на казуса продължава, като услугите се възвръщат последователно. От Amadeus сервира извинения за неудобството, породено на клиентите ”, гласи формалното известие.

Същевременно, от летище Хийтроу осведомят, че засегнатите самолетни компании са малко и че се работи взаимно с тях за премахване на казуса, съобщи CNET.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР