Проблем със сигурността има и той не се решава с

...
Проблем със сигурността има и той не се решава с
Коментари Харесай

Каракачанов: Проблем със сигурността има и той не се решава с празни приказки

Проблем със сигурността има и той не се взема решение с празни приказки от трибуната на Народното събрание, а с това да дадем кураж на служителите на реда да си правят работата. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов по време на Празника на билките, планината и туризма, който се организира в местността „ Айдушко сборище " над село Балканец, община Троян, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ".

„ И, в случай че ние не ги убедим, че те би трябвало да съблюдават закона, че няма да бъдат наказвани за това, че ползват закона към нарушителите по най-твърдия метод, в случай че щете даже и с потреблението на мощ – няма да има резултат. Не може разбеснели се роми да хвърлят пейки и да замерват служителите на реда и да няма последствия. В доста от страните, които нашите политици обичат да дават за образец, като Съединени американски щати, Англия, Германия – там, в случай че някой си разреши да удари служител на реда, той просто ще бъде убит на място и го знаят, и за това никой не си разрешава да им налита и да ги бие. Докато тук хелзинкски комитети, всевъзможни измислени герои, отиват и пазят нарушителите и те се усещат безнаказани, безапелационен е вицепремиерът.

" Основният проблем е следният - в случай че политическите партии не се отучат от навика да купуват цигански гласове, да хрантутят цигански босове, които по-късно им обезпечават гласовете, тези хора ще не престават да се усещат безнаказани, мощни и ще не престават да вършат безобразията си. Това е истината. Всичко друго са хубави приказки. Полиция ли няма? Полиция има, само че би трябвало да ѝ дадем мощ със закона, да може да използва всички средства, с цел да озаптява тези по улиците, които беснеят. Вотът на съмнение завърши, сътрудниците от Българска социалистическа партия не са бяха подготвили доста добре. Уж съпротива, виждате и Марешки играе едни игри, май поддържа държавното управление. Част от опозицията нямаше претекстове, другата част като „ Воля " на процедура не се държаха като съпротива, само че това е техен проблем ", съобщи Каракачанов.

Армията постоянно е разполагаем да спомага при утежняване на метеорологичната конюнктура у нас, сподели още вицепремиерът.

„ Военнослужещите спомагат на хората на няколко места в България. Аз съм разпоредил още в четвъртък да имат подготвеност, Щабът на защитата е подготвен, на всички места, където се наложи, да се вади техника и да се оказва помощ на хора при наводнения и приемане на свлачища. Армията ще помогне, както постоянно го е правила. Всичко е в цялостен синхрон с министъра на вътрешните работи, с шефа на пожарната ", съобщи още вицепремиерът Каракачанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР