Проблем с редовите прокурори нямам. Проблемът ми е с ръководството

...
Проблем с редовите прокурори нямам. Проблемът ми е с ръководството
Коментари Харесай

Обвиненият за грозното и вулгарно изявление отговаря: Писал съм и по-остри постове - глас в пустиня |

Проблем с редовите прокурори нямам. Проблемът ми е с управлението на прокуратурата, и то най-висшето. Писал съм доста остри постове тук, както и съм взел участие в разнообразни събития в тази тенденция - глас в пустиня.

Това написа във фейсбук юрист Стефан Левашки, упрекнат за " извънредно грозно и вулгарно изказване " в обществената мрежа от Асоциацията на прокурорите. Повод за това стана пост на аварийния член на Висшия адвокатски съвет. В него Левашки дава отговор на Радослав Бимбалов, който  разяснява изказването на представителя на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова от 29 декември, че министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит по делото „ Хемус “. 

Ето какво написа юрист Стефан Левашки във фейсбук през днешния ден:

След като станах медийно прочут като кавгаджия и тъпанар, ми се коства редно да напиша няколко реда и аз, не с цел да се оправдавам, тъй като не мисля, че съм обидил някого, а с цел да кажа какво мисля по този изкуствено провокиран скандал, подет първо от няколко жълти уеб страницата и преекспониран в писмо на Асоциацията на прокурорите до Висшия адвокатски съвет, в което за жалост се преразказва написаното в тези медии.

Работя в областта на наказателното право към този момент близо 30 година, за малко като арбитър и към този момент повече от четвърт век като юрист, доста апелирам, в случай че има най-малко един прокурор, следовател, проверяващ служител на реда, арбитър, чиновник на пенитенциарно институция, с който съм се държал " Грозно и вулгарно ", да ми се обади, ще му се извиня персонално. А другояче от цялата дандания за кой ли път разбрах, че в случай че пребият някой юрист на улицата, по тази причина, че е сторил или не нещо, свързано с работата му - той няма качеството на юрист съгласно прокуратурата, само че в случай че напише в празничните дни някакъв, съгласно едни дебелашки и безразсъден коментар под непознат пост, съгласно други занимателен, дружно с над още 300 други души, чиито са много по-пиперливи и остри, внезапно става освен юрист, само че и подобен, който наскърбява цялата прокуратура.

Аз проблем с редовите прокурори нямам, почитам ги, имал съм и здрави другарства с някои от тях. Проблемът ми е с управлението на прокуратурата и то най-висшето. Писал съм доста остри постове тук, както съм и взел участие в разнообразни събития в тази тенденция - глас в пустиня. Изведнъж обаче моят глас се извиси и бе чут от един коментар, в който думите не са мои, а на създателя на поста, моя е само асоциацията, която направих от тях. Може би не е вярна, само че към този момент и в случай че за асоциации почнем да се дебнем накъде сме тръгнали.

Здрава и щастлива Нова година искам на всички и на тези, които ме поддържаха, и на тези, които ме упрекнаха.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР