Проблем с машината в секция номер 2 във Видин, информира

...
Проблем с машината в секция номер 2 във Видин, информира
Коментари Харесай

Разменени машини в секция във Видин

Проблем с машината в секция номер 2 във Видин, осведоми Нова тв. Още в събота тя е дала индикация, а казусът е в четеца на картата. Затова в тази секция са минали на напълно хартиено гласоподаване.
С към 10 минути се е забавил стартът на изборния ден там. Близо 83 000 имат право на глас. А секциите в региона са 235.  
Проблем с машините породи и в кв. “Нов път ”. В учебно заведение “Софроний Врачански ” има 8 секции, оказа се обаче, че в две от тях машините за гласоподаване са разменени. 
“Половин час след започване на изборния ден пристигна сътрудника от другата секция и сподели, че машините са разменени. обадихме се на РИК. Написахме протокол. Машините няма да се сменят ”, изясни ръководителят на секция номер 80 Милен Стоянов. 
След определяне на размяната на една от сбърканите машини е имало два гласа. При описването на протоколите ще бъде прибавен протоколът за замяна на машините, изясни Стоянов. той е сигурен, че грешката е направена още в събота, при инсталирането на машините в секцията.
Любопитен факт е, че най-възрастният гласоподавател в област Видин е на 103 години. А най-младият през днешния ден навършва 18г. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР