Проблем с достъпа до уеб сайтовете от домейн зоната .ru

...
Проблем с достъпа до уеб сайтовете от домейн зоната .ru
Коментари Харесай

Интернетът в Русия се срина

Проблем с достъпа до уеб уеб страниците от домейн зоната ".ru " имаше нощес в цяла Русия, а управляващите обявиха, че това се дължи на техническа нередовност, съобщи ДПА.
Прочетете още
Появиха се и известия за неработещи банкови приложения, както и за стеснен достъп до обществени мрежи, онлайн магазини, портали за държавни услуги и новинарски уеб сайтове.

Руското министерство на цифровото развиване разгласи, че става въпрос за техническа нередовност, която скоро ще бъде отстранена. Въпреки това ведомството не уточни съответната причина за срутва, който засегна няколко региона на страната. Същевременно уеб уеб страниците отвън домейн зоната ".ru " като цяло останаха налични.

Независими механически специалисти предизвестиха, че Москва работи по проект за основаването на самостоятелен съветски интернет и че опитите за заобикаляне на инфраструктурата, ръководеща световния трафик, могат да доведат до сривове и спирания.

В Москва да вземем за пример таксиметрови водачи постоянно се оплакват от погрешно работещи навигационни системи. Периодично прекъсва и достъпът до обществените мрежи " УатсАп " (WhatsApp) и " Телеграм " (Telegram). Освен това съветската страна цензурира хиляди уеб сайтове, чието наличие не дава отговор на възгледите на държавното управление, отбелязва ДПА, пише Дир.бг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР