Проблем с бежанците в България има. Свидетелство за това са

...
Проблем с бежанците в България има. Свидетелство за това са
Коментари Харесай

До месец: Очаква се още по-засилен мигрантски натиск към страната ни

Проблем с бежанците в България има . Свидетелство за това са сбиванията в столицата, разяснява пред „ Българска национална телевизия “ някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров

Той е на мнение, че сега този проблем ескалира . Генезисът му е още от 2014 година, само че през последните години се е нараснал. 

Тодоров е безапелационен, че намаляването на мигрантския напън към страната ни сега се дължи най-вече на климатичните условия . Затова той смята, че ще станем очевидци на ново покачване, което освен това ще бъде внезапно. Освен това мигранти се връщат у нас от останалата част на Европа и това се прави, без да се подвига доста звук. 

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи акцентира също по този начин, че домовете, в които се настаняват бежанците в София, са със свободен режим . Така денем те имат право да се разхождат и заради тази причина към тези здания би трябвало да има засилено полицейско наличие

Освен това Тодоров е на мнение, че ще минат години преди да бъдат подготвени новите 1200 граничари , които да пазят границата ни. А и самият конкурс продължава към половин година. Обучението също е 6 месеца. В Столична дирекция на вътрешните работи да вземем за пример има незаети 500 щата , само че няма искащи за това. 

Що се отнася до Петьо Петров – Еврото някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи уточни, че по негово време е бил изработен опит той да бъде хванат, само че съгласно него е имало очевидно приключване на информация от ведомството . 15 минути преди подготвяния арест, той е бил на посоченото място. 

По отношение на Нотариуса той смятал, че е бил погубен, тъй като някой е бил обезпокоен, че може да се разприказва

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР